Fotó: ujpestfc.hu

Újpest: "Az öltözőben is mondtam, hogy szenvednünk kell"- nagyon súlyosan megsérült a Vidi játékosa

Így értékelte a két vezetőedző a hétfő esti, MOL Fehérvár-Újpest (0-1) bajnoki mérkőzést.
Budai László 2022. október 11., kedd 8:25
Fotó: ujpestfc.hu
Így értékelte a két vezetőedző a hétfő esti, MOL Fehérvár-Újpest (0-1) bajnoki mérkőzést.
Szerző: Budai László 2022. október 11., kedd 8:25

MOL Fehérvár-Újpest 0-1

A mérkőzés összefoglalója

Michael Boris (MOL Fehérvár): - Először is, Rúben Pinto nagyon súlyos sérülést szenvedett, ezért azzal kezdem, hogy mielőbbi felépülést kívánok neki, remélhetőleg mielőbb visszatér, bár úgy tűnik, hosszabb távú sérülésről van szó.

Nemcsak az eredmény sokkolt minket, hanem az is, hogy elveszítettük őt.

Az első félidőben jó pár helyzetet kidolgoztunk, az ellenfél kapusa sokat védett, pedig az első 20-30 percben el is dönthettük volna a meccset. Iga, ezután az Újpestnek is akadt néhány helyzete. Mi 60 perc után leálltunk, nem fociztunk tovább, így gólt kaptunk, és eldőlt a találkozó. Amíg Houri a pályán volt, jobban játszottunk előrefelé, de érthető, ha neki egy óra után elfogyott az ereje, fél éve nem volt ilyen erőpróbának kivéve. Utána nem volt előrefelé labdánk, ez volt a helyzet a ZTE ellen is, ezt meg is beszéltük, hogy jobban kell akarni a labdát. Nagyobb erőfeszítésekkel kell játszani, akár a piszkos munkát is hatékonyabban kell elvégezni. A cserék sem jelentettek akkora alternatívát, mint amire számítottunk. A szurkolók persze nem elégedettek, mi sem, mert nyerni akartunk. Megértem őket. Ami a taktikánkat illeti, két hete változtattunk rajta, ezért inkább a hozzáállásnak, a szenvedélynek kell most változnia.

Milos Kruscic (Újpest): - Számítottunk rá, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen a Fehérvár itthon játszott, győzni akart, ráadásul neki is volt néhány botlása az elmúlt időszakban. Emellett nagyon jó játékosai is vannak. Az első félidő első 10-15 percében kicsit problémás volt a játékunk, de ezután stabilizáltuk a teljesítményt, kontrolláltuk a mérkőzést. A második félidőben voltak helyzeteink, próbáltunk ráállni a Vidi stílusára, mert nagyon nyomtak, odaszögeztek minket a kapu elé. A legfontosabb cél az volt, hogy ne kapjunk gólt, és lépésről lépésre kialakult, hogy megnyitottuk a területeket.

Az öltözőben is megmondtam, hogy meg kell szenvednünk, kicsit hasonlított a meccs a múltkori találkozóhoz, akkor két gólt kaptunk 0-0 után, de abból tanultunk. Arra kértem a játékosokat, hogy legyünk türelmesek és ragadjuk meg a lehetőséget

- mondta az Újpest vezetőedzője, aki azt is elmondta, hogy Gouré sérülése minden bizonnyal szerencsére nem komoly.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Callum Styles
Angol sajtóhírek szerint valamivel több mint 2 millió fontos kivásárlási záradék szerepel Callum Styles szerződésében.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Tovább az összes átigazoláshoz