Öt éve még Újpesten játszott, most 20 millió euróért vihetik Madridba

Kapust keres az Atlético Madrid és egyik legfőbb kiszemeltje a szerb Marko Dmitrovic, akit posztján az egész La Liga legjobbjai között tartanak számon. 
Dudás Gábor 2020. augusztus 13., csütörtök 13:23
Kapust keres az Atlético Madrid és egyik legfőbb kiszemeltje a szerb Marko Dmitrovic, akit posztján az egész La Liga legjobbjai között tartanak számon. 
Szerző: Dudás Gábor 2020. augusztus 13., csütörtök 13:23

Spanyolországi és szerbiai lapiformációk szerint az eddigi legkomolyabb állomásához érkezhet el Marko Dmitrovic karrierje. A 28 éves, 13-szoros szerb válogatott kapus kérője ugyanis a spanyol bajnokság egyik legerősebb csapata, az Atlético Madrid, amely a szlovén vkágklasszis, Jan Oblak helyére/mellé/mögé igazolna egy hálóőrt, és kiszemeltje a 2015-ig Újpesten szereplő játékos.

A beszámolók szerint az Atlético ugyan tisztában van azzal, hogy Dmitrovic hivatalos kivásárlási ára 20 millió euró (csak érdekességként, az Újpest jelenlegi keretének összértékét alig több, mint 6 millió euróra becsülik), de mivel a szerb hálóőr szerződésének utolsó évébe lép az Eibar csapatánál, a fővárosiak bíznak abban, hogy emiatt le tudnak alkudni majd egy jelentősebb összeget is az árából. Kérdésként merül fel azonban a hírekben, hogy a szerb vállalná-e, hogy hosszú távon akár a kispadon kelljen ülnie, még ha az a kispad az Atléticóé is.

A korábban a Barcelonával is hírbe hozott Dmitrovic 2017-ben kötött 4 éves kontraktust a La Liga-csapattal, amelynek azóta is alapembere. Újpesten is komolyan számoltak a szerbbel 2013 és 2015 között, még ha abban az időszakban nem is volt gyakran stabil kezdőember a liláknál. A magát Magyar Kupa-győztesnek is mondható kapus összesen 12 NB I-es találkozón védhette a Megyeri útiak hálóját.

Egy korábbi interjúnk Dmitroviccsal:

Olvastad már?
Újpest helyett Messi: "Sok magyarországi focista megelégszik azzal, hogy..."- interjú
Kevés szó esik róla itthon, pedig az NB I-ből jutott el a világ egyik legerősebb bajnokságába. A Barcelona ellen már kétszer védhetett, de ott volt a kapuban a Real és az Atlético elleni bajnokikon is. A 26 éves Marko Dmitrovic Újpest után még két Duchatelet-csapat mezét magára húzhatta, jónak tartja a magyar kapusokat, de arról is van véleménye, mi a hazai foci egyik nagy problémája. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Balabás Bence
Zalaegerszegre teszi át székhelyét az Austria Wientől a 16 éves középpályás, Balabás Bence, aki alapember az U17-es válogatottban. Korábban a Fradi és a Puskás Akadémia utánpótlásában is játszott.
Kisvárda
Driton Camaj
A csakfoci.hu úgy tudja, hogy Driton Camaj iránt egy török klub érdeklődik, de az ottani átigazolási piac közelgő zárása miatt nem biztos, hogy összejön az egyezség.
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
Tovább az összes átigazoláshoz