NB I: Az MTK biztosan nyerte Újpesten a sok hiányzóval sújtott csapatok meccsét - videó

A mérkőzésen egyébként az ismert okok miatt mindkét oldalon sok fiatal lépett pályára, a liláknál és a kék-fehéreknél is játszott egy-egy 16 éves tehetség Büki, illetve Biben személyében.
Dudás Gábor 2020. november 1., vasárnap 17:50
A mérkőzésen egyébként az ismert okok miatt mindkét oldalon sok fiatal lépett pályára, a liláknál és a kék-fehéreknél is játszott egy-egy 16 éves tehetség Büki, illetve Biben személyében.
Szerző: Dudás Gábor 2020. november 1., vasárnap 17:50

I. félidő:

Mindkét klub nehéz helyzetben várta a mérkőzést, hiszen az Újpestnél tucatnyi hiányzó volt a koronavírus miatt, ugyanakkor Kastrati, Baosic, Pauljevic, Mitrovic, Stieber Zoltán, Antonov és Tallo is tudta vállalni végül a játékot a rutinosabb futballisták közül. Az MTK-nál is sok volt a hiányzó: kilenc játékos (Herrera, Varju, Dimitrov, Baki, Pintér, Myke, Katona, Bíró és Barna) sem játszhatott.

A nem mindennapi felvezetést gyors vendéggólok követték, az MTK az első 20 percben eldöntötte a három pont sorsát.

A 4. percben, egy ügyes akció végén Miovski lépett ki, majd jobbról beadott, Prosser pedig közelről a hálóba pofozta a labdát (0-1).

A 10. percben Prosser duplázott, az ex-újpesti Balázs beadása után szépen fejelt 6 méterről a léc alá (0-2).

A 18. percben pedig a kétgólos támadó volt az előkészítő, balról adott be, az egyedül hagyott Miovski pedig egy lépésről a hálóba tessékelte a labdát (0-3).

Prosser a folytatásban is a reflektorfényben maradt, több lehetősége is volt a triplázásra, de Németh mindig védeni tudott, így az állás a szünetig nem változott.

II. félidő:

A szünetben a 16 éves Biben is beállt a vendégeknél és a fiatal csere előtt gyorsan mentenie is kellett a mindössze két évvel idősebb Némethnek. A másik oldalon az Újpest egy kapufával válaszolt, a 48. percben, Tallo lekészítése után Antonov tekert a felső lécre, úgy, hogy Mijatovic is beleért a labdába.

Az 51. percben viszont majdnem jött a negyedik MTK-gól, Gera ügyesen, egy finom cselt is bemutatva került helyzetbe, de közeli lövését lábbal védte a hazaiak kapusa. Nem sokkal később Prosser kétszer(!) megpattanó lövését is fogta a 18 éves hálóőr.

A vendégek egyik legjobbja, a portugál Tiago Ferreira pedig a másik oldalon volt nagy munkában, a meccs hajrájának elején három nagy mentéssel is jelentkezett a védő.

A ráadásban aztán Miovski is duplázni tudott 18 méteres lövése után (0-4).

Az MTK Budapest magabiztos győzelmet aratott a Szusza Ferenc Stadionban, így fellépett az OTP Bank Liga tabellájának 5. helyére.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Újpest - MTK Budapest 0-4 (Prosser 4., 10., Miovski 18., 92.)

A meccs krónikája percről percre itt! 

Újpest: Németh M. - Kastrati (Eckl, 92.), Nagy Zs. (Varga Gy., 69.), Baosic, Pauljevic - Hajdi (Laczik, 92.), Mitrovic, Stieber Z., Fehér Cs. (Büki, 87.), Antonov - Junior Tallo (Szűcs, 87.)

MTK: Mijatovic - Balázs B. (Ikenne-King, 66.), Ferreira, Nagy Zs., Schön - Cseke (Biben, 46.), Mezei (Kanta, 82.), Kata - Gera D. (Clinton, 82.), Miovski, Prosser (Lencse, 66.)

Korábban:

Budafok - Paksi FC 2-3

Később:

18:30: Kisvárda - Diósgyőr - ÉLŐBEN itt!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Tovább az összes átigazoláshoz