Fotó: paksifc.hu

NB I: 0-3 után ébredt az Újpest, de ez kevés volt a pontszerzéshez a Paks ellen

A Paks már hárommal vezetett a Szusza Ferenc Stadionban, ezt követően két újpesti válasz is érkezett, de Waltner csapata végül elvitte a három pontot.
Nyikes Zoltán 2022. augusztus 26., péntek 21:54
Fotó: paksifc.hu
A Paks már hárommal vezetett a Szusza Ferenc Stadionban, ezt követően két újpesti válasz is érkezett, de Waltner csapata végül elvitte a három pontot.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. augusztus 26., péntek 21:54

Az NB I 5. fordulójának nyitómeccsén a sereghajtó és nyeretlen Újpest a veretlen Paksot látta vendégül.

1. félidő

Jó iramban vágtak neki a meccsnek a csapatok, a 6. percben már Sajbán lépett ki nagy helyzetben, ám mielőtt lőhetett volna, Antonov nagyot mentett, egy perccel később viszont már senki nem tudott menteni a hazaiak közül: Haraszti szögletét Szabó János csúsztatta meg a röviden a hosszúra, ahol Windeckernek már csak két lépésről kellett az üres kapuba találnia, 0-1.

Az Újpest félidő felét követően kezdett magára találni, igaz ekkor is csak szabadrúgásokból tudott veszélyeztetni, előbb Csongvai jobb felsőbe tartó lövését védte hatalmas bravúrral Nagy Gergely, majd Antonov közelebbről, 19 méterről, szemben a kapuval lőhetett, de kevéssel a jobb felső fölé ment a kísérlet.

A 31. percben Ljujic bombáját hatástalanította a jó formában védő Nagy, de a túloldalon sem maradtunk izgalom nélkül, amikor Szabó János a 16-oson belülről, kapásból tette át a hosszúra a labdát, ahol centikkel maradt le a kapu torka előtt két társa is.

2. félidő

A szünetben kapuscserére kényszerült a Paks, a sérült Nagy Gergelyt Rácz Gergő váltotta, míg Kruscic Katona Mátyás helyére hozta be Jack Lahnét.

A folytatás azonban finoman szólva sem az újpestiek szája íze szerint alakult, az 56. percben ugyanis már háromgólosra nőtt a Paks előnye. Az 51. minutumban Pauljevic csúszott rá Szabó Bálint bokájára a 16-oson belül, majd videóbírózást követően a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Varga Barnabás középre lőtte félmagasan, Banai balra vetődött, 0-2.

Nem sokkal később egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Szabó Bálint ívelt középre balról, Diaby röviden fejelte ki a labdát, éppen Papp Kristóf elé, aki 10 méterről a bal alsóba lőtt, 0-3.

Eldőlni látszott a találkozó, a 66. percben azonban felcsillant egy halvány reménysugár a hazaiak számára: Ljujic szögletét fejelte nagy erővel Diaby a léc alá, nyolc méterről, 1-3.

Ez a reménysugár pedig már nem is volt olyan halvány tíz perccel később: Simon jobboldalról érkező beadását Rácz fogná meg, de ütközött a levegőben Tallóval, aki így kifejelte a kezéből - a bíró szerint nem történt szabálytalanság. A játékszer így a néhány másodperccel azelőtt beállt Gouréhoz pattant, aki első labdaérintéséből az üres kapuba passzolt, 2-3.

A hátralévő időben és az ötperces hosszabbításban is ment előre az egyenlítésért az Újpest, Simon lövése kevéssel kerülte el a kaput, sőt Gouré a 93. percben a kapufát is eltalálta, de nem jött össze az egy pont a későn ébredő lila-fehéreknek, akik így nem tudtak ellépni az utolsó helyről.

NB I, 5. forduló

Újpest FC–Paksi FC 2-3 (Diaby 66., Gouré 76., ill. Windecker 7., Varga B. 51. - 11-esből, Papp 56.)

Újpest: Banai - Pauljevic (Gouré, 75.), Csongvai, Diaby, Antonov - Onovo, Boumal (Simon, 62.), Ljujic (Csoboth, 85.) - Katona (Lahne, 46.), Tallo, Borello (Bjelos, 62.).

Paks: Nagy G. (Rácz, 46.) - Vas (Osváth, 80.), Kádár, Lenzsér, Szabó J. - Papp, Windecker - Haraszti (Gyurkits, 62.), Szabó B. (Bőle, 67.), Sajbán - Varga B.

Olvastad már?
Megerősítve: A Vidi magyar válogatott szélsővel pótolja Petrjakot - hivatalos
Hivatalossá vált, amit a csakfoci.hu korábban elsőként jelzett: Schön Szabolcs a Vidinél folytatja pályafutását, szerződése 2025. június 30-ig szól.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz