Lehet címvédés a Magyar Kupában: Az Újpest 93. perces bombagóllal ejtette ki a Kisvárdát

A címvédő Újpest 0-1-ről fordított a Szusza Ferenc Stadionban.
Csakfoci Admin 2022. február 8., kedd 19:05
A címvédő Újpest 0-1-ről fordított a Szusza Ferenc Stadionban.
Szerző: Csakfoci Admin 2022. február 8., kedd 19:05

I. félidő:

Az alacsony színvonalú első félidőben a csapatok jobbára egymás hibáiból éltek. A 7. percben Navratil passza után Camaj 10 méterről mellé lőtt. Aztán a 20. percben már Antonov beadása után Hotra ütötte a labdát Csongvai hátára, bizony nem sokon múlt, hogy a játékszer behulljon a hálóba.

A folytatásban mindkét együttes megszerezhette volna a vezetést: az egyik oldalon Navratil célzott a bal alsó sarok mellé, a másikon Pauljevic iramodott meg és lőtt a vendégek kapusába. Teltek, múltak a percek, többnyire mezőnyben gyűrték egymást a felek, a kapuk nem forogtak különösebben veszélyben, így a szünetre gólnélküli állás mellett vonultak a felek.

II. félidő:

A fordulást követően megélénkült a találkozó, előbb Pauljevic emelt nagy sprint után, kevéssel a jobb kapufa mellé (Hotra elég rosszul jött ki a kapujából, de végül szerencséje volt), majd Pajovic kétszer is bravúrral szedte le a labdát Camaj lábáról.

A 67. percben azonban már a montenegrói támadó nyert:  Peteleu visszagurítását Camaj nagy erővel lőtte 11 méterről a léc alá (0-1). Nem sokáig örülhettek azonban a vendégek. A 74. percben a csereként beállt Simon Krisztián első labdérintésre átvette a Beridzétől kapott labdát, majd laposan, 11 méterről lőtt a jobb alsóba (1-1).

A hajrában úgy tűnt, szerencséje is lesz a Kisvárdának, hiszen a már sárga lapos Peteleu nem kapta meg a jogosnak tűnő második lapot mezhúzásért Vad II játékvezetőtől. A ráadásban azonban az Újpest egy hatalmas, 25-26 méteres Csongvai szabadrúgás-góllal fordított , ezzel pedig tovább is jutott a MOL Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé. A lila-fehérek először nyertek tétmeccset 2022-ben.

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő:

Újpest - Kisvárda 2-1 (Simon K. 74., Csongvai 93., ill. Camaj 67.)

Újpest: Pajovic - Pauljevic, Kastrati, Koutroumpis, Antonov - Csongvai, Bjelos, Kuusk, Croizet - Yahaya (Simon K., 73.), Koné (Mitrovic, 59.)

Kisvárda: Hotra - Hej (Leoni, 62.), Karabeljov (Melnik, 62.), Prenga, Peteleu - Králik, Zlicsics - Navratil, Camaj, Gosztonyi (Mesanovic, 62.) - Nagy M. (Ötvös, 78.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Horvát lapértesülés szerint a 34 éves, lejáró szerződésű jobbhátvéd is azon labdarúgók között lehet, akik elhagyják a Hajduk Splitet.
Budafok
Hosszabbítás
A klub meghosszabbította a 22 éves hálóőr, Oroszi István szerződését.
Gyirmót
Három távozó
A Gyirmót szakmai vezetése úgy döntött, hogy három lejáró szerződésű labdarúgónak nem kínál szerződéshosszabbítást, így Nagy Patrik, Simon András és Herjeczki Kristóf is távozik - írja a gyirmotfc.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz