Konferencia Liga: "Van olyan erős keretünk, hogy meglepetést okozzunk" - az Újpest edzője nem vár közönségszórakoztató meccset

Kimondottan nyíltsisakos, intenzív mérkőzésre számít Patrick Rahmen, a svájci FC Basel vezetőedzője az Újpest FC ellen a Konferencia Liga-selejtező harmadik fordulójában, a párharc csütörtöki, első felvonásán. Michael Oenning, az Újpest vezetőedzője viszont nem ígér közönségszórakoztató meccset.
Privacsek András 2021. augusztus 5., csütörtök 10:26
Kimondottan nyíltsisakos, intenzív mérkőzésre számít Patrick Rahmen, a svájci FC Basel vezetőedzője az Újpest FC ellen a Konferencia Liga-selejtező harmadik fordulójában, a párharc csütörtöki, első felvonásán. Michael Oenning, az Újpest vezetőedzője viszont nem ígér közönségszórakoztató meccset.
Szerző: Privacsek András 2021. augusztus 5., csütörtök 10:26

Michael Oenning, az Újpest FC vezetőedzője pozitív előjelnek nevezte, hogy a nyáron nem a nulláról kellett indulniuk. Úgy érzi, sikerült jól kialakítaniuk a keretet, együtt van a csapat, de még sok mindenben fejlődniük kell.
- Büszkeséggel tölt el, hogy itt lehetünk. Egy olyan vonzó ellenfelet kaptunk, amelynek nemcsak a múltja sikeres, hanem a közelmúltban is eredményes tudott lenni - jelentette ki a német edző, aki szerint van egy tervük a meccsre, és majd meglátják, mire lesznek képesek.

A csapat legutóbbi házi gólkirályáról, a hétvégi bajnokin kivált Georgi Beridzéről annyit árult el, hogy komoly izomsérülést szenvedett és várhatóan egy-két hétig nem szerepelhet. Természetesen van terve a pótlására, de erről többet nem kívánt elárulni.

Michael Oenning, aki a 2010-es években Hamburgban együtt dolgozott Patrick Rahmennel, kollégájával ellentétben nem ígért közönségszórakoztató játékot. Véleménye szerint az FC Basel többféle stílusban és felállásban is képes játszani, ezért nagyon fontos, hogy az Újpest jól reagáljon arra, mit húz az ellenfél. Úgy gondolja, lehet, hogy a Basel az esélyesebb, de minden azon múlik, hogy a két mérkőzésen mit nyújt majd a csapata.

Katona Mátyás, a lila-fehérek játékosa kijelentette, sikerre éhesen várják a csütörtökön 21 órakor kezdődő találkozót.
- Egész nyáron azért dolgoztunk, hogy ilyen meccseket játsszunk. Jó lenne nyerni - fogalmazott, majd azzal folytatta, plusz motivációt jelent számukra, hogy a bázeliek biztosak a továbbjutásukban.
- Van olyan erős a keretünk, hogy meglepetést szerezzünk - bizakodott a támadó középpályás.

Az 52 éves Patrick Rahmen a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, alaposan feltérképezte egymást a két együttes, és ennek alapján azt ígérte, hogy nem fognak sokat teketóriázni és már a meccs elején "belecsapnak a levesbe". A Baselt innovatív csapatnak nevezte és meg van győződve arról, hogy az ő együttese jut tovább. Rahmen örül annak, hogy a tavalyi lebonyolítással szemben idén ismét két mérkőzésen dől el a továbbjutás, mert így van lehetőség az esetleges hibák kijavítására.

A szakvezető az FC Basel keretéről azt mondta, hogy az angolai-francia Afimico Pululu sérült, ezért el sem utazott Budapestre. Rajta kívül a szerb Djordje Nikolic és az olasz-román kettős állampolgár svájci Andrea Padula sem teljesen egészséges.

Heinz Lindner kapus arra az újságírói kérdésre, mi a titka annak, hogy az új szezonban eddig csak egy gólt kaptak, azt is tizenegyesből, azt felelte: nagyon egységes, kompakt csapatuk van, és ez nemcsak a védelemre, hanem a támadásorra is igaz.

- Jól tudunk együtt mozogni, sokat futunk, így meg tudjuk akadályozni az ellenfelet a góllövésben - fogalmazott a hálóőr.

Az Újpestnek a Konferencia-liga selejtezőjének első fordulójában nem kellett pályára lépnie, a második körben a liechtensteini FC Vaduzt búcsúztatta kettős győzelemmel. Továbbjutás esetén a negyedik fordulóban a szerb FK Cukaricki vagy a svéd Hammarby IF lesz az ellenfele a csoportkörbe kerülésért. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz