Fordulat: Kecskemétre költözhet az Újpest

Ideiglenesen közel 100 km-re lehet a Szusza-stadiontól a hazai pálya.
Mokány Lajos 2016. október 20., csütörtök 15:18
Ideiglenesen közel 100 km-re lehet a Szusza-stadiontól a hazai pálya.
Szerző: Mokány Lajos 2016. október 20., csütörtök 15:18

A stadionépítési és -felújítási láz első komoly kárvallottja az Újpest lehet. A szeptember végére ígért munkák nem készültek el a Szusza Ferenc Stadionban, így nem tud visszaköltözni otthonába a csapat. Közben ideiglenes hazai pályájukat, az Illovszky Stadiont is bontani kezdik, így fedél nélkül maradnak.
Az Újpest otthonát, a Szusza Ferenc Stadiont sok más hazai labdarúgó-létesítménnyel párhuzamosan felújítják. A munka májusban kezdődött, és a kivitelező a tervek szerint szeptemberre adta volna át a létesítményt. Ezt már júliusban módosították, Gyarmati Eszter, a lila-fehérek ügyvezetője a Sport TV-ben elmondta, kis csúszásban vannak, de október elejére már beköltözik a csapat ráncfelvarráson átesett otthonába.

Ez nem történt meg, és a Magyar Nemzet úgy tudja, az Újpest idén már nem is fog visszaköltözni a Szuszába. A klubhoz közel álló forrástól úgy értesültek, a kivitelező olyan csúszásban van, hogy nemhogy a november 5-i Újpest–Vasast nem tudják hazai környezetben megrendezni, de a Mezőkövesd és a Debrecen elleni meccseket is máshol kell lejátszani. Az új helyszín Kecskemét lehet, ami igen kínosnak tűnik, hiszen majd 100 kilométerre van a fővárostól, és nem biztos, hogy sok újpesti drukker fogja vállalni az utazást. Ráadásul a szurkolói szezonbérleten a hátralévő hazai bajnokik helyszíneként a Szusza Ferenc Stadiont tüntették fel, tehát a bérleteseknek is akár komoly összeget kellene visszatéríteni.

Ágai Kis Andrástól, az Újpest kommunikációs igazgatójától annyit sikerült megtudnia a lapnak, hogy gőzerővel tárgyalnak a stadion tulajdonosával, a Nemzeti Sportközpontokkal, és az anyaegyesülettel, az UTE-val, többet egyelőre nem tudnak mondani az ügyben.

Az Újpest eddig a Fáy utcában, a Vasas otthonában rendezte hazai mérkőzéseit, de ott október végén szintén megkezdődik a bontás, teljesen új stadiont kap a jelenlegi listavezető, így ott nem maradhatnak a lilák.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz