Eldőlt: Idén nyáron már biztosan nem igazolhat az Újpest

A CAS közölte, szeptember végéig biztosan nem tárgyalja a lilák ügyét.
Mokány Lajos 2016. július 27., szerda 12:53
A CAS közölte, szeptember végéig biztosan nem tárgyalja a lilák ügyét.
Szerző: Mokány Lajos 2016. július 27., szerda 12:53

Mint ismert, az Újpest egy FIFA-büntetés miatt nem igazolhat sem a nyári, sem a téli átigazolási időszakban. A lila-fehérek ezért a Nemzetközi Sport Választottbírósághoz (CAS) fordultak, kérve a döntés megváltoztatását, illetve felfüggesztését. Újpesten pár napja úgy nyilatkoztak, bíznak a pozitív válaszban, de még nincs információ arról, mikor lehet döntés.

- Azt mondja a szabályzat, hogy 60 nap az eljárási idő, de ez nálunk meghosszabbodott, hiszen 2 ügyet egyesítettek, és így jelen állás szerint pontos dátumot nem is tudunk mondani, illetve a bíróság az eljárás ezen szakaszában nem is mond erről semmit – vázolta a helyzetet pár napja Dr. Gyarmati Eszter ügyvezető igazgató.

Nos, a CAS azóta közzétette, mely ügyekkel foglalkozik a következő időszakban. Több mint tíz futballal kapcsolatos esetet tárgyalnak majd szeptember végéig, de rossz hír a liláknak, hogy az újpestieké nincs ezek között.

Mivel a nemzetközi átigazolási időszak augusztus végén zárul, így biztosnak tűnik, hogy idén nyáron már nem igazolhat a klub. Ha esetleg az ősz során már tárgyalná a CAS az esetet, és pozitív döntés születne az Újpest számára, akkor utána szabadon igazolható játékost szerződtethetne a klub, de csak olyan labdarúgók jöhetnének szóba, akik július 1-jét követően nem rendelkeztek élő szerződéssel más egyesületnél.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Tovább az összes átigazoláshoz