Duchatelet korábbi jobbkeze: "A szurkolók be akartak lökni a vonat alá"

A szurkolók állandó támadásai miatt döntött úgy az akkor alig több mint 30 éves ügyvezető, Katrien Meire, hogy otthagyja a Roland Duchatelet hálózatába tartozó Charlton együttesét. Így emlékezett vissza a történtekre a ma már Sheffieldben dolgozó klubelöljáró.
Dudás Gábor 2019. január 29., kedd 16:16
A szurkolók állandó támadásai miatt döntött úgy az akkor alig több mint 30 éves ügyvezető, Katrien Meire, hogy otthagyja a Roland Duchatelet hálózatába tartozó Charlton együttesét. Így emlékezett vissza a történtekre a ma már Sheffieldben dolgozó klubelöljáró.
Szerző: Dudás Gábor 2019. január 29., kedd 16:16

Katrien Meire, a másodosztályú Sheffield Wednesday belga ügyvezetője a Charlton Athleticnél kóstolt bele először az angol futballvilágba, de nem sok pozitív tapaszlatot szerzett.

A jelenleg 34 éves, jogász végzettségű klubvezetőnő Roland Duchatelet (az Újpest-tulajdonos, Roderick Duchatelet édesapja) felkérésére és "meghosszabbított kezeként" került az Újpesttel egy hálózatba tartozó londoni klubhoz, ahol 13 hónapot töltött el. Végül 2017 végén távozott onnan, nem a legjobb szájízzel, az ő munkájára és megítélésére is rányomta a bélyegét a Charlton klubvezetésének és a szurkolóknak a finoman szólva is hűvös viszonya. Erről nyilatkozott a Telegraph c. brit napilapnak.

- Hallottam, olvastam akkoriban, miket mondanak rólam a Charlton drukkerei, hogy tudják, hol szállok fel a vonatra munkába menet, és hogy majd belöknek a szerelvény alá...így amikor a pályaudvaron vártam, mindig azt figyeltem, kik vannak körülöttem. Sosem tudhatod, mikor futsz bele egy tényleg őrült emberbe.

A Sheffield Wednesday-nél más a helyzet, ha valaki átlép egy bizonyos határt, repül a stadionból. A Charltonnál a hasonló szurkolókból meg egyből mártírt csináltak. Emiatt is jöttem el, rájöttem, hogy bármit is csinálok vagy teszek, a fogadtatása ugyanaz lesz, semmi nem fog változni. Nem lenne pedig szabad, hogy bárkit is zaklassanak, legyen az játékos, szurkoló vagy ügyvezető, ez nem lehet a futballkultúra része. 

Meire azt a kritikát viszont már érti és elfogadja, hogy a drukkereknek az is bajuk volt vele, hogy nem szurkolóknak, hanem vásárlóknak, ügyfeleknek tekintette őket.

- Már látom, miért volt ez frusztráló a szurkolók számára. Az elején naivan jelentettem ki dolgokat, Belgiumban felnőve és a futballal megismerkedve egészen másfajta hozzáállást tapasztaltam, Angliában egészen mást jelent szurkolónak lenni. Ezt meg kellett itt tanulnom. A Charltonnál az elején az is gondot jelentett, hogy az edzők Nagy Britannián kívülről érkeztek, de a játékosok egy részének sem volt tapasztalata az itteni futballban. Már látom, milyen fontos, hogy egy angol klubnak zömében brit játékosai legyenek, egészen más mentalistást képviselnek az itteni futballisták - tette hozzá a belga klubvezető.

Olvastad már?
Duchatelet: "Nincs túl sok időm a többi klubunknál sem" - megtörte a csendet a belga üzletember
Nemrég adott hosszabb interjút Jim White-nak és a brit TalkSportnak Roderick Duchatelet belga üzletember, az Újpestet tulajdonló Roderick Duchatelet édesapja, aki főként az angol Charlton szurkolóival mára véglegesen és visszavonhatatlanul megromló viszonyáról beszélt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz