Döntést hozott az MLSZ az Újpest és a ZTE NB I-es licencéről

Mindkét csapat a hiánypótlási eljárás után juthatott hozzá élvonalbeli indulási engedélyéhez.
Dudás Gábor 2020. június 11., csütörtök 10:30
Mindkét csapat a hiánypótlási eljárás után juthatott hozzá élvonalbeli indulási engedélyéhez.
Szerző: Dudás Gábor 2020. június 11., csütörtök 10:30

Mint arról korábban beszámoltunk, két jelenlegi élvonalbeli gárda, az Újpest és a ZTE sem kapta meg első körben a 2020/2021-es idényre az NB I-es induláshoz szükséges licencet, hiánypótlásra kötelezte a klubokat az MLSZ.

A lilák már jelezték, hogy csak egy technikai malőr miatt nem kaptak azonnal engedélyt a szövetségtől, de a zalaiak is biztosak voltak abba, hogy a hiánypótlást követően nem lesz akadálya az NB I-es indulásuknak.

Nos, az MLSZ szerdán mindkét csapatnak megadta az élvonalbeli - illetve nemzetközi - licencet, az Újpest esetében pedig a következő szezonban is a Szusza Ferenc Stadion lesz a hazai pályán, amely már "alkalmas első osztályú találkozók megrendezésére", szemben a télen felbukkanó, azóta azonban már orvosolt pályagondokkal.

Ugyanígy a ZTE is megfelelt minden licenc-kritériumnak.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz