Fotó: www.ujpestfc.hu

Újpest-Fradi: Alkalmatlan a Szusza-stadion játéktere a derbi megrendezésére – új helyszínt jelölnek ki

A Magyar Labdrúgó Szövetség nem engedélyezi mérkőzések rendezését a Megyeri úton, amíg a hiányosságokat fel nem számolják.
Nyikes Zoltán 2020. február 5., szerda 14:31
Fotó: www.ujpestfc.hu
A Magyar Labdrúgó Szövetség nem engedélyezi mérkőzések rendezését a Megyeri úton, amíg a hiányosságokat fel nem számolják.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. február 5., szerda 14:31

Az OTP Bank Liga őszi szezonjában az Újpest FC a pálya korszerűsítése, a illetve fűtésrendszer kialakítása miatt az Illovszky Rudolf Stadiont használta hazai pályaként. A klub vezetése a téli szünetben jelezte, hogy az új gyepszőnyeg készen áll, így az MLSZ a helyszíni szemlét követően a Megyeri úti stadionba írta ki a csapat soron következő hazai összecsapásait.

A múlt szombati Újpest FC–MOL Fehérvár FC bajnoki mérkőzés (0–1) alkalmával tapasztaltak kétségessé tették, hogy a pálya minősége megfelelő-e, ezért az MLSZ külső szakértő bevonásával rendkívüli helyszíni szemlét rendelt el a Szusza Ferenc Stadionban.

A szemle során kiderült egy szabad szemmel nem látható hiányosság: a gyepesítést lezáró utolsó műveletet, a műszálak kötözését a kivitelező cég még nem végezte el.

Erre tekintettel a szakértő és az MLSZ szakemberei azt állapították meg, hogy a pálya ilyen állapotban sérülésveszélyessége miatt nem alkalmas a játékra.

Az MLSZ döntése szerint az Újpestnek új helyszínt kell megjelölnie a soron következő mérkőzésekre – írja az mlsz.hu.

FRISSÍTÉS: Az Újpest a hivatalos honlapján rövid közleményben reagált az MLSZ szerdai döntésére, hozzátéve, a szövetség az öt nappal korábbi határozatát bírálta most felül, január 31-én ugyanis még korábban úgy döntött: „a stadion pályája minden tekintetben megfelel egy NB I-es mérkőzés lebonyolítására.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Tovább az összes átigazoláshoz