Tíz olyan NB I-es igazolás, amilyenért egész télen küzdöttek a klubvezetők

Idény közben jöttek és "megváltották a világot" - TOP 10.
Dudás Gábor 2017. február 6., hétfő 12:05
Idény közben jöttek és "megváltották a világot" - TOP 10.
Szerző: Dudás Gábor 2017. február 6., hétfő 12:05

Szűk két hét múlva, február 14-én zárul a téli átigazolási időszak az NB I-ben, azaz van még ideje a csapatoknak erősíteni, még ha a tél kevésbé nyújt lehetőséget általában a nagyobb merítésre.

Most és a múltban is voltak azonban kivételek, ám amíg egyelőre a 2017 januárjában-februárjában szerződtetett játékosokról még nem tudjuk pontosan mire lesznek majd képesek csapataikban, az utóbbi években, évtizedekben lehet találni olyan példákat, akik a téli piaci időszakban vagy a szezon alatt kerültek először vagy visszatérőként a magyar élvonalba, hogy aztán meghatározó játékosokká váljanak.

A csakfoci.hu a legjobb tíz téli, illetve idény közbeni NB I-es igazolást össze is gyűjtötte és időrendi sorrendben meg is mutatja őket.

 

Igor Nicsenko (1996, FTC): Bajnok és gókirály lett a féltávnál a Stadlertől igazolt ukrán csatár, őszi nyolc góljához még 10-et hozzátett zöld-fehérben, címvédéshez segítve az FTC-t.

Szűcs Lajos (1999, FTC): Kölcsönben került vissza nevelőklubjához elsőként a zöldek saját nevelésű kapusa. Összesen hat éven át védte a hálót, kétszer lett bajnok és kupagyőztes, EL-csoportkörös. Az elmúlt 15-20 év legmeghatározóbb Fradi-kapusát szerezték meg a zöldek ekkor. Nem téli igazolás volt, de az idény közben érkezett haza, más rendszerben igazoltak akkor a csapatok az NB I alapszakaszát követően.

Igor Bogdanovic (2006, DVSC): Az év elején igazolt vissza Törökországból és ott folytatta, ahol nem sokkal korábban abbahagyta Debrecenben. Nyert még két-két bajnoki címet, kupát és szuperkupát, majdnem feles gólátlaggal segítette csapatát a trófeákhoz.

Nikolics Nemanja (2008, Kaposvár): 14 meccsen 11 gólt szerzett az NB II-es Kaposvölgyében, rögtön l is csapott rá Somogy megye legjobb csapata. 49 bajnokin 30-szor volt eredményes a Rákóczinál, második volt a góllövőlistán második évében. 2010-ben (ugyancsak télen) igazolt a Videtonhoz klubja anyagi gondjai miatt, ahol aztán folytatta a gólgyártást, háromszor lett gólkirály, kétszer pedig bajnok.

André Alves (2009, Videoton): Igen eredményes volt a Honvédnál és Kaposváron is, de csúcsidőszakát a fehérváriaknál futotta, nagy szerepe volt a Vidi első bajnoki címében, gólkirályi címmel járult hozzá a klubtörténeti sikerhez. A szurkolók a klub históriájának legjobb csapatába is beválasztották.

Artjoms Rudnevs (2009, ZTE): Rövid időt töltött el az NB I-ben a lett támadó, de második tudott lenni egy ízben a góllövőlistán, és ami miatt még inkább kiemelendő a téli megszerzése (a Daugavpils csapatáról érkezett) kapcsán, az az, hogy később remek üzletet kötöttek vele a zalaiak, amikor eladták a Lech Poznannak, jelentős hasznot könyvelhettek el.

Juhász Roland (2013, Videoton): Telitalálat volt a hazahozatala az Anderlechtől az év elején. Csapatkapitány lett, megnyerte a klubbal annak története második bajnoki címét, a válogatottban is meghatározó játékosnak számított a védő. 2014-ben a Vidiből lett az év játékosa Magyarországon.

Davide Lanzafame (2013, Honvéd): Fél év alatt "meghódította" az NB I-et, bronzéremhez segítette a kispestieket, akik három évvel később megint leigazolták (és ismét nagyot húztak vele)

Kádár Tamás (2013, Diósgyőr): Remekül sikerült előbb ideiglenes, majd "végleges" hazatérése anno, másfél éven át meghatározó játékosa volt a DVTK-nak, a válogatottban is ekkoriban szilárdította meg a helyét. A bekk hazahozatala később busásan kifizetődött a pályán kívül is, hiszen sokszázezer eurós bevételt jelentette, amikor eladták a Lech Poznannak.

Dibusz Dénes (2014, FTC): Ő is nagy fogás volt, de ezt már pécsi produkciója után sejteni lehetett. Bajnok és kétszeres kupagyőztes is lett már a zöldekkel, jelenleg az elsőszámú NB I-es kapus a válogatottat figyelembe véve, biztos pont a zöldeknél.

 

Kádárnak orosz kérői is vannak - friss hazai átigazolási hírek itt!

 

Így add a csakfoci.hu-t a mobilod főképernyőjéhez!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz