Szórakoztató, de pontatlanabb a magyar foci az európai átlagnál

A Football Observatory ebben a hónapban is különböző szempontok alapján hasonlította össze az európai bajnokságokat. Több kritérium alapján is a középmezőnyben szerepel az NB I.
Privacsek András 2017. október 5., csütörtök 11:38
A Football Observatory ebben a hónapban is különböző szempontok alapján hasonlította össze az európai bajnokságokat. Több kritérium alapján is a középmezőnyben szerepel az NB I.
Szerző: Privacsek András 2017. október 5., csütörtök 11:38

A felmérés szerint az OTP Bank Liga csapatai 79,6%-kal pontossággal passzolnak meccsenként, ami mindössze egy tized százalékkal marad el az átlagtól, igaz a listát vezető Serie A-hoz (82,4%) képest majd 3% lemaradásban van. Az NB I a középmezőnyben helyezkedik el ezen statisztika alapján, igaz a szlovák és a cseh bajnoksághoz képest 2-2,5%-kal pontosabbak a magyar pontvadászat játékosai.

A hazai élvonal a meccsenkénti gólszámok alapján a 35 bajnokságos „tabella” első felébe is be tudta verekedni magát, hála a sok gólnak. A statisztika szerint hazánkban átlagosan 2,58 találat esik meccseként. Ebben a mutatóban egyébként szombati vb-selejtezős ellenfelünk bajnoksága kiemelkedik, hiszen a svájci pontvadászatban 3,16 gól születik találkozónként, míg a lista második helyére felkerülő holland bajnokságban csupán 2,98.

Figyelemreméltó adat még, hogy az effektív játékidőt figyelembe véve az OTP Bank Ligában átlagosan minden 20 perc 18 másodperc után gólt láthatnak a szurkolók, ami jobb, mint az európai átlag.

Címkék: #NB I #statisztikák
Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz