Fotó: pfla.hu

Supka: "Több játékosom is meg van sértődve" – edzői értékelések

A szombaton lejátszott két NB I-es mérkőzés után csak egy csapat edzője lehet maradéktalanul boldog, a Szabó István vezette újonc KTE ugyanis legyőzte a Supka Attila által irányított Mezőkövesdet.
Nyikes Zoltán 2022. augusztus 14., vasárnap 10:23
Fotó: pfla.hu
A szombaton lejátszott két NB I-es mérkőzés után csak egy csapat edzője lehet maradéktalanul boldog, a Szabó István vezette újonc KTE ugyanis legyőzte a Supka Attila által irányított Mezőkövesdet.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. augusztus 14., vasárnap 10:23

Újpest FC–ZTE FC 1-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Milos Kruscic (Újpest):Tisztában voltunk vele, hogy mit várhatunk a ZTE-től. Voltak ugyan helyzeteink, de ezekkel nem tudtunk élni. Az utolsó perces gólnak nagyon örülök, mert egy pontot megmentettünk. Sajnos a helyzetkihasználásunk továbbra sem jó. Hozni kell egy igazi vérbeli befejező csatárt. Ezen dolgozik a klub, de nem könnyű ilyet találni a piacon. 

Ricardo Moniz (ZTE):A célunk az volt, hogy irányítsuk a játékot és a letámadásunk jól is működött az első játékrészben. Az Újpestnek nem volt területe, hogy kibontakozzon. A 32. percben Németh Dani ebből a presszingből tudott gólt szerezni. Az Újpest is bizonyítani szeretett volna hazai pályán, az előző két mérkőzésen is láttam, hogy jó csapatról van szó, több technikás játékossal. A félidő vége előtt pár másodperccel megkaptuk a piros lapot, ami rögtön megváltoztatott mindent. A második játékrészt minél hamarabb el kell, hogy felejtsük, mert nem tudtuk játszani a saját játékunk. (ztefc.hu)

Kecskeméti TE–Mezőkövesd Zsóry FC 1-0

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Szabó István (KTE): – Teljes hetünk volt felkészülni a Mezőkövesdre, és ellenfelünk azt játszotta, amit számítottunk. Ennek ellenére az első félidőben mégsem voltunk eléggé szervezettek. Cseri Tamás és Molnár Gábor jól lépett vissza a labdákért, ezzel a vendégek mindig létszámfölényt tudtak kialakítani a középpályán. Alig vártam a szünetet, hogy ezen változtathassunk, és támadóbb szellemben folytassuk a mérkőzést. Mindig bízom a játékosaimban, jól mutatja ezt az is, hogy az előző találkozón kapusunk, Varga Bence hibázott, most viszont kivédett egy büntetőt és sokat köszönhettünk neki. A gólunk még a meccs elején begyakorolt szituációból született, készültünk rá, hogy ellenfelünk belső védői mögé be lehet mozogni. A második játékrészben a Mezőkövesd csupán szélről érkező beadásokkal próbálkozott, míg mi kontrákból többször is lezárhattuk volna a meccset. Küzdeni tudásból és lelkesedésből megint jelesre vizsgáztunk, jó csapatot győztünk le. Három forduló után veretlenek vagyunk, ezt alírtam volna előzetesen is, de tudjuk hol a helyünk. Rendkívül fiatal csapatunk van, talán emiatt kényszerülünk rá sokszor, hogy mélyen védekezzünk, de folyamatosan törekszünk arra, hogy fentebb toljuk a védőfalunkat. Köszönjük szépen a szurkolóinknak a támogatást! (kecskemetite.hu)

Supka Attila (Kövesd): – Azt kaptuk a Kecskeméttől, amire számítottunk. Tudtuk, hogy agresszív együttesről van szó, szeretnek a második labdával élni, és arra is felkészültünk, hogy nem fognak ránk rontani. Pontosan emiatt arra kértem a játékosaimat, hogy türelmesek legyenek, keressék azokat a helyzeteket, ahol meg tudják bontani a védelmet, de még a tizenegyessel sem tudtunk élni. Olyan gólt kaptunk, amely ilyen szinten nem fér bele. Ezután rendszert váltottunk, de előrefelé továbbra is sok hibával játszottunk. Sajnos azt látom a csapatomon, hogy több játékos is meg van sértődve, ha nem kerül be a csapatba, ha viszont játszik, nem azt kapom tőle, amit elvárnék. Nehéz így építkezni. Bízom benne, hogy ez mihamarabb változni fog. Két hazai meccsel folytatódik számunkra a bajnokság, és mihamarabb megpróbálunk kilábalni ebből a hullámvölgyből! (kecskemetite.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz