Puskás-KTE: "Három mérkőzésből öt pont nekünk egy álomkategória" - várakozások

Az OTP Bank Liga 4. fordulójának pénteki nyitómeccsén Puskás Akadémia-Kecskemét mérkőzést rendeznek. Így várják az összecsapást a főszereplők.
Póczik Dávid 2022. augusztus 19., péntek 17:45
Az OTP Bank Liga 4. fordulójának pénteki nyitómeccsén Puskás Akadémia-Kecskemét mérkőzést rendeznek. Így várják az összecsapást a főszereplők.
Szerző: Póczik Dávid 2022. augusztus 19., péntek 17:45

Puskás Akadémia-Kecskeméti TE 20.00

Yoell van Nieff (középpályás, Puskás Akadémia): - Eddig kétszer szabadrúgásból találtam be, egyszer pedig - tavaly a Konferencia Ligában - egy igen hasonló szituációból. Most ismét a tizenhatoson kívülről szereztem a gólt, amin nincs is csodálkoznivaló, hiszen a legtöbbször csak odáig megyek fel - emlékezett vissza a múlt heti, kisvárdai góljára a középpályás. Az újonnan felkerültek általában komoly feladat elé állítanak. Emlékszem az első itteni évemre, amikor a - szintén újonc - Zalaegerszeg otthonában játszottunk döntetlent. A vezetésünk után gyorsan egyenlítettek és rendkívül motiváltan futballoztak ellenünk. Nekünk is ilyen elánnal kell játszani, ha jó eredményt akarunk elérni. (pfla.hu)

Szabó István (vezetőedző, Kecskeméti TE):

- Tudjuk, hogy hol a helyünk. Három mérkőzésből öt pont nekünk egy álomkategória, nagyon örülünk ennek a pontszámnak. Ugyanilyen alázatosan készülünk továbbra is. Jót tettek ezek az eredmények a csapat hangulatának, pláne úgy, hogy nem kaptunk ki ezen a három mérkőzésen.

- A remek hangulat mellett az önbizalom is megvan a folytatáshoz. Nem kell ecsetelni, hogy a Puskás Akadémia milyen játékerőt képvisel, az utóbbi három évben folyamatosan a dobogón zárt. Kollégám hosszú ideje dolgozik ezzel a csapattal, ami óriási előny, ráadásul a keretük kevés változáson megy át. Ehhez minőségi igazolásokkal tudnak hozzátenni, egy Kiss Tamást például visszahoztak, aki ráadásul pontosan ismeri az elvárt feladatokat. Nagyon erős a keretük, a sérülések sem jelentenek számukra problémát, hiszen legutóbb Batik Bencét tudták megszerezni, aki minőségi labdarúgó. Ahogy korábban mondtam, lesznek olyan mérkőzések, amelyek nagyon nehezek lesznek, ez a mostani is ilyen, de erre is fel vagyunk készülve, nekünk a saját dolgainkkal kell foglalkozni. Elemeztük a Puskás játékát, tisztában vagyunk vele, hogy egy rendkívül kreatív, átmentekből a kapu elé gyorsan felérő csapatról van szó, mely sok helyzetet képes kidolgozni. Ennek megfelelően készülünk egy olyan meccsre, ahol előzetesen esetünkben már az egy pont is jó eredmény lenne véleményem szerint. (baon.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Nyíregyháza
Új érkező
Védekező középpályást igazolt a Nyíregyháza Spartacus. A Vasas-nevelés Kovács Milán az elmúlt három évben előbb Szegeden, majd Gyirmóton volt alapember. A 24 éves játékos 3 éves szerződést kötött.
Mezőkövesd
Új igazolás
A Mezőkövesd bejelentette a 27 éves Harsányi István szerződtetését. A támadó középpályás az elmúlt két évet Pécsen töltötte, az előző idényben nyolc góllal segítette az NB II-es kiesőt.
Tovább az összes átigazoláshoz