Fotó: pfla.hu

Puskás Akadémia: Nemes gesztus, leukémiával küzdő kislányon segítettek a játékosok és a stáb - videó

Túl azon, hogy Nagy Zsolt árverésre bocsátotta válogatott mezét, hogy az akadémia leukémiával küzdő ifjú labdarúgóját segítse, az egész NB I-es csapat összefogott, hogy Míra életét egy kicsit szebbé tegye.
Nyikes Zoltán 2022. július 20., szerda 17:28
Fotó: pfla.hu
Túl azon, hogy Nagy Zsolt árverésre bocsátotta válogatott mezét, hogy az akadémia leukémiával küzdő ifjú labdarúgóját segítse, az egész NB I-es csapat összefogott, hogy Míra életét egy kicsit szebbé tegye.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. július 20., szerda 17:28

A Puskás Akadémia alapembere, a magyar válogatottal történelmi sikert elérő Nagy Zsolt a közelmúltban licitre ajánlotta a Nemzetek Ligájában viselt mezét, hogy a befolyt összeggel egy beteg gyermeket támogasson. Felajánlásával Halászi-Harsányi Mírát, a Puskás Akadémia U15-ös leánycsapatának játékosát szerette volna segíteni.

A 14 éves kislány leukémiával küzd, folyamatos orvosi kezelés alatt áll, a gyógyulás esélyét jelentő csontvelő-átültetésig egy erős kemoterápiás gyógyszert kell szednie. Az edzések és a mérkőzések közepette, napi feladataiban, a sportban és az iskolában egyaránt helytállva, szinte észrevétlenül vívja harcait a súlyos betegséggel. Nagy a licit során befolyt 109 ezer forintot a Puskás Akadémián adta át a kislánynak, akit édesanyja és kishúga is elkísért az NB I-es küldöttséggel való találkozásra.

Ám hogy Míra életét egy kicsit szebbé, jobbá tegyék,

az első csapat labdarúgói és a stáb szakemberei összefogtak, s kétmillió forintot gyűjtöttek össze,

amelyet szintén felajánlottak az akadémia játékosának, ezzel támogatva őt a súlyos betegséggel szemben folytatott küzdelemben.

A Puskás Akadémia FC által adományozott összeget Hornyák Zsolt vezetőedző mellett Szolnoki Roland, Nagy Zsolt és Spandler Csaba nyújtotta át a családnak, mi több, Míra – legnagyobb meglepetésére – még az árverésre bocsátott mezt is megkaphatta, amelyet az akadémia egyik munkatársának sikerült megszereznie. Licitáló jótevőnk a szívén viseli a kislány sorsát, s szerette volna meglepni őt a címeres mezzel, amely Míra álma volt - írja a Puskás Akadémia hivatalos oldala.

Olvastad már?
U21-es válogatott: Döntött az MLSZ Gera Zoltán jövőjéről - hivatalos
A 2002-es születésű játékosok számára a jövő ősszel indul a korosztályos Európa-bajnoki selejtezősorozat, méghozzá továbbra is Gera Zoltán irányításával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Szekeres Tamást nevezhetik ki
Információink szerint a jövőben Szekeres Tamás felelhet a BVSC-nél lévő szakmai munkáért.
Ferencváros
Arbër Hoxha
Az ulloi129.hu szerint valóban a klub látókörében van a horvát lapok által a Fradival szóba hozott Slaven Belupo-szélső, Arbër Hoxha.
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Tovább az összes átigazoláshoz