NB I: Megvan a Puskás Akadémia második nyári igazolása - EL-csapattól érkezett az új szerzemény

Hivatalos oldalán jelentette be a Puskás Akadémia, hogy kettő plusz egy évre szóló szerződést írt alá a cseh-olasz kettős állampolgárságú középső védővel, Patrizio Stronatival.
Csakfoci Admin 2021. június 22., kedd 8:15
Hivatalos oldalán jelentette be a Puskás Akadémia, hogy kettő plusz egy évre szóló szerződést írt alá a cseh-olasz kettős állampolgárságú középső védővel, Patrizio Stronatival.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. június 22., kedd 8:15

A 26 éves cseh és olasz állampolgársággal rendelkező játékos Csehországban lett profi labdarúgó, itt a Hlucín és a Baník Ostrava csapatában is megfordult, valamint viselte az Austria Wien és a Mladá Boleslav mezét is.

- Szeretném megköszönni Brabec úrnak (a Banik Ostrava tulajdonosa - a szerk.) és a klubvezetés minden emberének, hogy végre engedélyezték hogy távozhassak. Tudom, hogy mindenáron meg akartak tartani, ezt nagyra értékelem. De számomra ez egy lehetőség, hogy gondoskodjak a családomról, és talán soha többé nem lesz ilyen lehetőségem. Ezért döntöttem úgy, hogy megragadom ezt a lehetőséget. Talán a Baník rajongói megértik. Köszönök nekik mindent, és hiszem, hogy Baníkban még találkozunk. Bárcsak így lenne - mondta a korábbi klubjának Patrizio Stronati, aki kettő plusz egy évre írt alá a felcsútiakhoz.

- Patrizio iránt olyan hatalmas érdeklődést mutatott a Puskás Akadémia, hogy a csapathoz való ragaszkodás végül kontraproduktívnak bizonyult. Ezért végül úgy döntöttünk, hogy elengedjük, és engedélyezzük, hogy kérésére távozhasson. Köszönjük Patriziónak mindazt, amit Baníkban tett. Sok szerencsét az új csapatánál - nyilatkozta Alois Grussmann, a Baník Ostrava sportigazgatója.

Az egykori cseh utánpótlás-válogatott, az Európa-bajnokság előtt a felnőtt nemzeti csapat keretében is számításba vett védő a cseh élvonalban összesen 136-szor, az osztrák Bundesligában 18-szor jutott szerephez. Eddigi 154 első osztályú bajnokiján 11-szer talált az ellenfelek kapujába, négy gólpasszt is kiosztott, a bécsiek színeiben pályára lépett az Európa Liga selejtezőjében, illetve csoportkörében is.

Stronati Markek Tamás után a Puskás Akadémia második nyári szerzeménye.

Olvastad már?
Pörög már a piac az NB I-es csapatoknál - átigazolási körkép
Így állnak a magyar élvonal klubjai a nyári átigazolási időszak hivatalos kezdetét követően az érkezők, a távozók és a jelöltek terén. Körkép az eddig történtekről.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Ferencváros
Botka Endre
Meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal Botka Endre - jelentette be hivatalos oldalán az NB I-es listavezető.
Debrecen
Ramil Sheydayev
Ezúttal a Debrecennel hozták kapcsolatba a Qarabag egyik legjobbját, a 27 éves Ramil Sheydayevet.
Tovább az összes átigazoláshoz