Durván beleszálltak a Puskás ellenfelébe új edzője miatt: “Lejáratják a portugál labdarúgást”

Portugáliában a Labdarúgóedzők Országos Szövetségét felháborította, hogy egy klub ismét kiskapukat használ ki, és olyan edzőt nevez ki csapata élére, akinek nincsenek meg a szükséges papírjai.
Budai László 2022. július 21., csütörtök 9:50
Portugáliában a Labdarúgóedzők Országos Szövetségét felháborította, hogy egy klub ismét kiskapukat használ ki, és olyan edzőt nevez ki csapata élére, akinek nincsenek meg a szükséges papírjai.
Szerző: Budai László 2022. július 21., csütörtök 9:50

Komoly indulatokat kavar Portugáliában, hogy a Puskás Akadémia EKL-ellenfele, a Vitória Guimaraes Pepa vezetőedző és szakmai stábjának váratlan kirúgása után annak a Moreno Teixeirának adta a kispadot, akinek nincsenek meg a szükséges papírjai ahhoz, hogy élvonalbeli együttest irányíthasson.

A Labdarúgóedzők Országos Szövetsége (ANTF) hétfőn "felháborodását és elutasítását" fejezte ki Moreno Teixeira kinevezése miatt

- idézi az O Jogo a szövetséget. Az új stábból ráadásul csak egy ember, João Aroso asszisztensedő felel meg a követelményeknek, így papíron ő lesz majd a vezetőedző, bár természetesen Teixeira irányít.

Az ANTF elítélte "a Liga Versenyszabályzatának - amelyet maguk a klubok hagytak jóvá - és a Parlament által jóváhagyott, a sportedzői tevékenység megkezdésére és gyakorlására vonatkozó szabályainak az ismételt be nem tartását". 

Várjuk az ifjúságért és sportért felelős államtitkár nyilatkozatát, mivel úgy gondoljuk, hogy ez a folyamatos, a köztársaság törvényeit sértő légkör nem folytatódhat egy jogállamban

- figyelmeztetett közleményében a szervezet elnöksége.

A szövetség szerint a Vitória Guimaraes húzása “lejáratja a portugál labdarúgásról alkotott képet”.

Érdekesség, hogy a Sporting jelenlegi edzőjének, Rúben Amorimnak szintén nincs meg a megfelelő végzettsége, igaz, ez sem akadályozta meg abban, hogy a lisszaboniakat 19 év után bajnoki címre vezesse az előző szezonban.

Olvastad már?
Csercseszov a Slovantól elszenvedett vereség után: "Öt perc kivételével elégedett lehetek, minden esélyünk megvan"
Így értékelte a Fradi-Slovan (1-2) BL-selejtezőt Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros trénere.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz