Fotó: www.pfla.hu

A felcsúti légiós az NB I-ről: "Itt gyakrabban feláldozzák a jó focit az eredményesség oltárán" - a Puskás üdítő kivétel

A Puskás Akadémia 26 éves játékosa úgy látja, Hollandiában minden csapat látványosan akar játszani, az NB I-ben azonban nem igazán számít, hogyan nyersz, csak nyerjél.
Nyikes Zoltán 2020. május 1., péntek 14:35
Fotó: www.pfla.hu
A Puskás Akadémia 26 éves játékosa úgy látja, Hollandiában minden csapat látványosan akar játszani, az NB I-ben azonban nem igazán számít, hogyan nyersz, csak nyerjél.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. május 1., péntek 14:35

A téli átigazolási időszakban érkezett a Puskás Akadémiához a korábbi holland utánpótlás-válogatott szélső, Luciano Slagveer, aki a bajnokság felfüggesztéséig 8 találkozón egy gólig és két gólpasszig jutott, míg a Magyar Kupában két találat a termése. A 26 éves labdarúgó a felcsútiak klubhonlapján adott nyilatkozatában elárulta, mik az eddigi tapasztalatai a magyar futballról.

– A holland bajnoksághoz képest jelentős különbség, hogy itt sokkal inkább az eredmény, a pontszerzés számít – kezdte meglátásait Slagveer. – Odahaza minden csapat látványosan akar játszani, az NB I-ben nem igazán számít, hogyan nyersz, csak nyerjél. Egyébként pont az a holland csapatok problémája a nemzetközi színtéren, hogy gyakran játszanak jól, de a Bajnokok Ligájában, illetve az Európa-ligában eredményeket csak ritkán tudnak produkálni.

Itt gyakrabban feláldozzák a jó focit az eredményesség oltárán, mert ha megvan a három pont, mindenki boldog.

Ilyen szempontból a mi csapatunk üdítő kivétel, mert mi is mindig nyerni akarunk, de látványos támadófocira törekszünk – ez nekem nagyon szimpatikus. A bajnokságban egyelőre nem a mi kezünkben van a sorsunk a harmadik helyért folytatott csatában, hiszen a Mezőkövesdnek pontokat kellene veszítenie, hogy behozzuk a hátrányunkat, de képesnek tartom a csapatot arra, hogy odaérjen a dobogóra.

A korábban a holland Heerenveenben, Twentében, FC Emmenben, valamint a belga Lokerenben is megforduló szélső jelenleg Budapesten él a családjával, imádják a fővárost, és összességében elmondható, hogy jó döntésnek gondolja a Magyarországra való igazolását.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz