"Új szintre emelkedett a Real és a Puskás Akadémia kapcsolata" - tanulmányúton a felcsúti edzők a BL-címvédőnél

A Puskás Akadémia igazgatója, Takács Mihály, és a nemzetközi kapcsolatokért felelős Papp Bence a spanyol fővárosban a Real Madrid utánpótlás-fejlesztésének vezetőivel tárgyaltak a szakmai együttműködésről. A két klub képviselői a magyar labdarúgás jövője szempontjából fontos kérdésekben is dűlőre jutottak.
Csakfoci Admin 2018. október 31., szerda 17:53
A Puskás Akadémia igazgatója, Takács Mihály, és a nemzetközi kapcsolatokért felelős Papp Bence a spanyol fővárosban a Real Madrid utánpótlás-fejlesztésének vezetőivel tárgyaltak a szakmai együttműködésről. A két klub képviselői a magyar labdarúgás jövője szempontjából fontos kérdésekben is dűlőre jutottak.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. október 31., szerda 17:53

A Real Madrid és a Puskás Akadémia együttműködése nem új keletű: a spanyol gigász ificsapata rendszeres résztvevője a felcsútiak által 2008. óta minden évben megrendezett Puskás-Suzuki-kupának. A tornával kapcsolatban is egyeztetett Takács Mihály és Papp Bence a Real igazgatójával, Emilio Butraguenóval, a Real utánpótlás-fejlesztési projektjének vezetőjével, Alberto Morinigóval, valamint a Real Madrid Alapítvány (Fundación Real Madrid) vezetőjével, Rosa Roncal Giménezzel.

- Örömmel mondhatom, hogy a Real Madrid és a Puskás Akadémia szakmai kapcsolata új szakmai szintre emelkedett – kezdte Takács Mihály a pfla.hu-nak. – Emilio Butragueno nagy örömmel fogadta a meghívást a jövő évi Puskás–Suzuki-kupára, természetesen, mint mindig, most is eljönnek.

Abban is megállapodtunk, hogy Alberto Morinigo koordinálásával négy különböző területről négy szakemberünk a közeljövőben egyhetes szakmai tanulmányút keretében betekintést nyerhet a Real Madrid tudásközpontjába.

Ezt azért fontos kiemelnünk, mert eddig is remek kapcsolatot ápoltunk névadónk egykori klubjával, de első ízben fordul elő, hogy a királyi gárda szakmai műhelytitkaiba is bepillanthatunk. Mindez természetesen nem jöhetett volna létre Puskás Ferenc nélkül, akinek emléke a legerősebb összekötő kapocs a két egyesület közt.

Az irányelvekről is szó esett a találkozón.

Megmutattuk Butragueno úrnak az új sport- és konferenciaközpontunkról készült videót is, amely teljesen lenyűgözte – vette át a szót Papp Bence. – Akadémiánk filozófiája, a nálunk folyó munka, illetve intézményünk víziójának és projektjeinek prezentálása kapcsán olyan visszajelzéseket és véleményeket kaptunk, amelyek megerősítik: jó úton járunk, melyen még többet kell dolgoznunk, és tovább fejlődnünk.

Rosa Roncal Giménez biztosította a magyar küldöttséget, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében létrehozott Fundación Real Madrid jövőre Magyarországra hozza évente megrendezett sportvetélkedőjét, a Copa Almát – a Puskás Akadémia így másodjára is otthont adhat a tornának.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Marko Rakonjac
Sajtóhírek szerint a montenegrói támadó a DVTK-hoz tart.
Puskás Akadémia
Batik Bence
Nem hosszabbítanak vele szerződést.
Újpest/Honvéd
Kaczvinszki átigazolhat
A Csakfoci információi szerint a lila-fehérek a Honvéd 18 éves védőjével, Kaczvinszki Dominikkal erősítenének.
Tovább az összes átigazoláshoz