Paks: Öt komolyabb sérülttel zárták az idényt – így áll most a helyzetük

A tolnaiak két sérült játékosa már felépült, hárman viszont csak később állhatnak munkába.
Nyikes Zoltán 2019. június 21., péntek 13:31
A tolnaiak két sérült játékosa már felépült, hárman viszont csak később állhatnak munkába.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. június 21., péntek 13:31

A 2018/2019-es bajnokságot öt komolyabb sérülttel zárta a Paksi FC, amely a hivatalos oldalán adott részletes tájékoztatást Gévay Zsolt, Nagy Richárd, Kulcsár Dávid, Haraszti Zsolt és Simon Ádám állapotáról.

Gévay Zsolt csontos lerakódás következtében begyulladt jobb bokaízületét elsőre prp-injekcióval kezelték, majd artroszkópos eljárással kellett kitisztítani.

 „Két hete erősítő gyakorlatokat végzek, és ennek nagyon örülök. Eddig úgy néz ki - bár nem szeretném elkiabálni -, panaszmentes a bokám. A következő napokban elkezdem a futómunkát, hiszen erőnlétileg is utol kell érnem magam. Nagy valószínűséggel a táborban már a többiekkel együtt tréningezem, de ezt természetesen majd rehabilitációs edzőnk, Purger Szilárd szabályozza” - mondta a tolnaiak 5-ös számú védője.

Nagy Richárd részleges szindezmózis ín szakadás miatt hiányzott a keretből a mögöttünk hagyott évad végén.

„A bajnokság végeztével sem hagytuk abba a kemény munkát rehabilitációs trénerünkkel, az egész nyári pihenő alatt külön edzéseket végeztem, erősítettem. Úgy érzem, sikerült ismét felépíteni magam. Teljes nyugalommal állíthatom, maximálisan rendben vagyok, és a csapattal együtt tudom elkezdeni a felkészülést” - nyilatkozta középpályásunk.

Kulcsár Dávid jobb térdének keresztszalagjai szakadtak el a március 30-i, Újpest elleni bajnoki mérkőzés során, hét fordulóval az idény vége előtt. Műtétje április 12-én volt.

„Pont ezen a héten fejezem be a gyógytornás etapot, és mivel jó helyre járhattam, hamarabb tudom lezárni ezt a fejezetet, mint ahogy azt reméltem. A következő periódusban „beköltözöm” a konditerembe, ahol az erősítésé lesz a főszerep. Mondhatom, hogy eddig jó ütemben haladok, ha az izom is a megfelelő lendülettel tér vissza és szerencsém is van, a nyár végén, az ősz elején már csatlakozni tudok a csapathoz” - tekintett pozitívan a jövőbe a 77-es számú játékos.

Haraszti Zsolt az év legelején, a törökországi edzőtáborban szenvedett szintén keresztszalag-szakadást, így a teljes tavaszt kénytelen volt kihagyni.

„Túlvagyok az erősítésen, két hete kezdtem el futni, valamint most fogok kimenni a pályára speciális labdás gyakorlatokat végezni. Ami a teljes visszatérésemet illeti, a szeptember realitás lehet, akkor telik le az a nyolc hónap, amit előzetesen vártunk” - mondta a támadó.

Simon Ádám Achilles-ín szakadását a München melletti Dorfenben kezelték az év első felében.

„Sajnos június 24-én még nem tudom elkezdeni a többiekkel közös munkát, hiszen július 2-án lesz a kontrollvizsgálatom, ott dől majd el, hogyan tovább. Ha minden jól megy, az edzőtábor első napján külön tréningekkel, de már a csapat mellett indítom a felzárkózásom utolsó etapját” - bizakodott végezetül Simon.

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz