A Paks kétszer volt jó fej, de nagyon rosszul járt

A védelem alapembere, Lenzsér Bence pont azért nem játszhatott a "csúsztatott" meccsen, mert a válogatottban volt jelenése.
Mokány Lajos 2017. szeptember 7., csütörtök 18:16
A védelem alapembere, Lenzsér Bence pont azért nem játszhatott a "csúsztatott" meccsen, mert a válogatottban volt jelenése.
Szerző: Mokány Lajos 2017. szeptember 7., csütörtök 18:16

Amíg a Videoton állt az Európa Ligában, addig minden bajnokiját vasárnap játszotta, abból az érthető okból, hogy a csütörtöki EL-meccsek után többet pihenhessenek a játékosai. A 6. fordulóban vasárnap augusztus 20-ára esett, államünnepen azonban a sporttörvény alapján nem rendezhetnek itthon élvonalbeli sporteseményt, így a Paks elleni bajnokit szombaton kellett volna rendezni, vagy hétfőn. Egyik sem lett volna kedvező a Vidinek, hiszen épp a Partizan elleni két meccs között voltak és készültek a csütörtöki létfontosságú visszavágóra. A paksiak természetesen partnerek voltak a halasztásban, és végül az MLSZ szeptember 6-ára rakta át a meccset.

A bökkenő csak az, hogy szeptember 5-én a magyar U21-es válogatott Eb-selejtezőt játszott Máltával, amelyet a 92. percben éppen a paksi Lenzsér Bence góljával nyert meg. Az egyértelmű volt, hogy a középső védő egy nappal később nem tud pályára lépni, pedig alapembere a paksiaknak, aki rendkívül nehezen pótolható. A Paks tehát két áldozatot hozott úgymond a magyar futball érdekében, hiszen segítette a Videotont, segítette az U21-es válogatottat, de a másik oldalon komoly hátrányba hozta magát, és a végén a zöld-fehér csapat kifejezetten rosszul jött ki a történetből. Az esettel kapcsolatban a mérkőzés után megkérdeztük Csertői Aurélt, a Paks vezetőedzőjét.

- A magyar futball érdeke egyértelműen az volt, hogy a Videoton sikeres legyen a nemzetközi porondon, ezért volt ugye a halasztás, ez volt az indok. Ezt mi elfogadtuk, mert a magyar foci minden eredménye közös érdek, utólag erre nem akarunk hivatkozni. Az más kérdés, hogy mi ebből most rosszul jöttünk ki, hiszen fontos játékosunk hiányzott. De mi nem sírunk, dolgozunk inkább tovább azon, hogy kijavítsuk a hibáinkat – mondta a szakember.

Ezzel együtt is felvetődik a kérdés, jó döntés volt-e a meccs időpontját olyan dátumra tenni, ami közvetlenül, egy nappal az U21-es válogatott mérkőzése után jött.
- Mivel augusztus 20-án a nemzeti ünnep miatt nem rendezhették meg a mérkőzést, találni kellett egy megfelelő napot. Ilyenkor az a gyakorlat, hogy lehetőleg az eredeti dátumhoz legközelebbi időpontban célszerű lejátszani a találkozót. Mindkét csapat elfogadta a szeptember 6-i időpontot. Újabb halasztást akkor lehetett volna kérni, hogyha bármelyik csapatból kettőnél több játékos szerepel az egy nappal korábbi U21-es válogatott mérkőzésen - szól a szövetség indoklása arról, mi idézte elő ezt a paksiak számára kétségkívül szerencsétlen helyzetet.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz