NB I: Ikoba villanásaival alig 20 perc alatt lerendezte a Paksot a ZTE

Ikoba előbb gólt szerzett majd gólpasszt adott a ZTE-Pakson, majd a hajrában Gergényi is betalált, így a hazaiak győzelemmel nyitották a szombati játéknapot.
Póczik Dávid 2022. október 15., szombat 16:38
Ikoba előbb gólt szerzett majd gólpasszt adott a ZTE-Pakson, majd a hajrában Gergényi is betalált, így a hazaiak győzelemmel nyitották a szombati játéknapot.
Szerző: Póczik Dávid 2022. október 15., szombat 16:38

I. félidő

Az első lehetőséget a ZTE dolgozta ki, Lesjak fejelt kapura öt méterről, de Nagy Gergely kitolta a léc alá tartó lövést. A 6. percben Gergényi jobbról adott középre egy labdát, Ikoba pedig a hosszún érkezett és Osváth mellől a jobb alsóba fejelte a labdát, 1-0.

A 16. percben a rövidre íveltek be egy szögletet a paksiak, amit Szabó J. ballal pöckölt kapura, ám Demjén a helyén volt és kiütötte a lövést.

Két perccel később Ikoba ezúttal az előkészítő szerepében volt, a bal oldalon húzta meg a labdát az alapvonal felé, majd adott középre. Az érkező Mim öt méterről a kapuba pofozta a labdát, 2-0. Ez volt a fiatal középpályás első élvonalbeli gólja.

A 32. percben Bőle futott el a jobb oldalon és adott középre, előbb Papp lőtte bele a labdát egy zalaegerszegi védőbe, majd a lepattanót Hahn rúgta jócskán fölé.

II. félidő

A fordulást követően Manzinga megszerezte a harmadik hazai gólt, azonban a VAR érvénytelenítette a találatot, ugyanis az akció során a ZTE szabálytalanul végzett el egy szabadrúgást. Lesjak a mozgó labdát rúgta el.

Az 57. percben Demjén jól mozdult ki a kapujából és az ötösön védte Varga ziccerét. A 73. percben aztán a csereként beálló Sajbán az ötös bal sarkáról lőtte telibe a felső kapufát.

A 85. percben Gergényi 17 méterről, ballal, elképesztő pontossággal lőtte ki a bal alsó sarkot. 3-0-ra győzött a ZTE, így a két csapat helyet cserélt a tabellán. Ricardo Moniz együttese feljött az ötödik helyre.

NB I, 11. forduló

ZTE FC–Paksi FC 3-0 (Ikoba 6., Mim 18., Gergényi 85.)

ZTE: Demjén - Kálnoki Kis, Csóka, Mocsi - Lesjak, Mim (Meshack 74.), Szendrei (Bedi 74.), Sankovic, Gergényi - Ikoba, Manzinga (Safronov 83.)

(cserék: Gyurján, Májer, Kovács B., Huszti, Bedi, Boros, Safronov, Meshack, Szalay, Klausz, Németh D.)

Paks: Nagy G. - Osváth, Kádár (Szekszárdi 83.), Szélpál, Szabó J. (Debreceni, a szünetben) - Papp K. (Haraszti, a szünetben), Windecker, Balogh (Sajbán 64.) - Bőle, Varga B., Hahn

(cserék: Rácz, Kinyik, Gévay, Tamás, Sajbán, Haraszti, Gyurkits, Szekszárdi, Debreceni)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz