NB I: Gólgazdag meccsen verte a már dobogós Paks az újonc Budafokot - videó

1-0-ra és 2-1-re is vezetett a Budafok, de a Bognár György irányításával még veretlen és már dobogós Paks győzni tudott 3-2-re.
Dudás Gábor 2020. november 1., vasárnap 15:55
1-0-ra és 2-1-re is vezetett a Budafok, de a Bognár György irányításával még veretlen és már dobogós Paks győzni tudott 3-2-re.
Szerző: Dudás Gábor 2020. november 1., vasárnap 15:55

I. félidő:

Már a 7. percben kiszakadt a gólzsák Budafokon: Ihrig-Farkas 8 méterről lőtt gyengén, Hegedüs azonban olyan szerencsétlenül ért a labdához, hogy az becsorgott a jobb sarokba (1-0).

A 14. percben Hahn helyzete még kimaradt, 16.-ban azonban egy remek beadás után Sajbán közelről a hálóba fejelt (1-1).

A 27. percben az ezúttal is védőként kezdő Böde üldözte Kovácsot a 16-oson belül, majd hozzáért a karjához, a támadó elesett, a játékvezető pedig 11-est ítélt. Kovács a jobb sarokba rúgta a büntetőt (2-1).

Nem sokáig örülhetett azonban ezúttal sem a házigazda: a 29. percben, egy rosszul sikerült felszabadító rúgás után Hahn csapott le a labdára és két méterről kiegyenlített (2-2).

Sőt, végül vendégvezetéssel ért véget a játékrész, a 41. percben Bognár lőtte ki 19 méterről a jobb sarkot (2-3).

II. félidő:

A fordulás után is folytatódott a szellősebb védekezés mindkét csapat részéről, de ezúttal már kimaradtak a helyzetek. A félidő derekáig inkább a Budafok dominált, Szabó ziccerében, Romic fejesében és Skribek lövésében is benne volt a gól. Ám ezután fordult akocka, fölénybe került a Paks, és ez a lehetőségekben is megmutatkozott.

A 70. percben Hahn esett el egy védő mellett a 16-oson belül, a bíró továbbot intett, a labda pedig a végig igen veszélyesen futballozó Sajbán elé került, aki 17 méterről kapura is lőtt, Póser pedig szépen oldalra ütötte a labdát.

A 72. percben a nemrég beállt fiatal Vas 15 méterről találta el a bal oldali kapufát, majd öt perccel később Bognár 19 méterről lőtt kevéssel a bal kapufa mellé. A 79. percben Sajbán nagy helyzeténél Póser védett még nagyobbat, majd Ádám életerős löketét is hatástalanította.

Maradt végül a 2-3, a Paks Bognár György vezetésével továbbra is veretlen, és sikerével fellépett a dobogó harmadik fokára.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Budafok - Paksi FC 2-3 (Ihrig-Farkas 7., Kovács 27., ill. Sajbán 16., Hahn 29., Bognár 41.)

A meccs krónikája percről percre itt! 

Budafok: Póser - Huszti A., Nikolić, Romić, Medgyes S. - Soltész I., Oláh B. - Ihrig-Farkas (Skribek, 46.), Kulcsár K. (Zsóri, 46.), Szabó M. - Kovács D. (Micsinai, 65.)

Paks: Hegedüs - Böde, Gévay, Lenzsér - Osváth (Kulcsár, 57.), Balogh B., Haraszti (Szabó J., 57.), Bognár I. (Ádám, 81.), Bertus - Hahn (Vas G., 71.), Sajbán


Később:

16:00: Újpest - MTK Budapest - ÉLŐBEN itt!

18:30: Kisvárda - Diósgyőr

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz