Kiesőhelyről a dobogóig: tavaszi bajnokként száguld Csertői csapata

Tavasszal egyetlen csapat sem gyűjtött több pontot a Paksnál. Hét éve volt arra példa, hogy a bajnokság ezen szakaszában ennyire jól álljon a csapat.
Budai László 2018. április 4., szerda 12:00
Tavasszal egyetlen csapat sem gyűjtött több pontot a Paksnál. Hét éve volt arra példa, hogy a bajnokság ezen szakaszában ennyire jól álljon a csapat.
Szerző: Budai László 2018. április 4., szerda 12:00

Óriási meneteléssel hívta fel magára a figyelmet az elmúlt hetekben a Paks, amely a Mezőkövesd otthonában szerzett három pontnak köszönhetően (3-2) már a dobogóra is fellépett.

Kiesőhelyről törtek előre

Csertői Aurél együttese számára pedig nem kezdődött túl jól a szezon. A tolnaiak a hetedik forduló után csak a 11., kiesőhelyen álltak. A Paks innen kapaszkodott fel folyamatosan. A Vasastól elszenvedett, 7. fordulós veresége után például hatmeccses veretlenségi sorozatot sikerült építenie.

A téli szünetre így egészen a hetedik helyig jöttek előre, öt pontra voltak akkor a 11. pozíciótól.

Tavaszi bajnokok

A Paks a tavaszi szezon elején lendült bele igazán. A csapat eddig még veretlen az NB I-ben, 2018-ban: háromszor győzött, kétszer döntetlent játszott. 11 pontjukkal vezetik az első osztály tavaszi tabelláját. Igaz, a Videoton eggyel kevesebb mérkőzést játszott, és csak egy ponttal van a paksiak mögött.

Ezzel együtt is kiemelkedő, amit Csertői csapata a tavasszal produkál.

A jó szereplés a tudatos munka eredménye, a klubvezetők ugyanis már néhány hónapja is megemlítették: a korábbi sikereket ismét szeretnék átélni.

Amikor nemzetközi kupában szerepeltünk, megéreztük a siker ízét. Óriási meló volt, de hatalmas örömöt okoztunk mindenkinek. Akkor azt mondtuk, hogy még egyszer… Iszonyú nehéz lesz, de nagyon szeretnénk…

- beszélt a célokról Balog Judit nemrégiben a Presztízs Sportnak adott interjújában.

Hét éve álltak ilyen jól

A tavaszi első hely után talán nem is meglepő, hogy a Paks már a teljes tabellát tekintve a harmadik helyen áll. Hét évvel ezelőtt volt olyan, hogy a bajnokság ezen szakaszánál ennyire jól állt volna a csapat. Akkor 24 forduló után voltak bronzérmes pozícióban.

A lendület nem fogyott el: a csapat végül ezüstérmes lett, hat ponttal előzte meg a harmadik Fradit, és csak öttel maradt el a végül bajnok Videotontól.

Akkor egyébként a nemzetközi porondon sem vallottak szégyent: az andorrai UE Santa Colomát 5-0-val ütötték ki, majd nagy meglepetésre a norvég Tromsöt is kiverték, ráadásul 4-1-es összesítéssel. Végül a skót Hearts ejtette ki őket az Európa Liga harmadik körében.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Sallai Roland
Édesapja elmondása szerint Olaszországba kerülhet a nyáron a Freiburg magyar válogatott támadója.
Puskás Akadémia
Körmendi Kevin
Körmendi Kevin 2025 nyaráig szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. A 21 éves hátvéd jelenleg az Aqvital FC Csákvár színeiben szerepel kölcsönben.
Puskás Akadémia
Komáromi György
2026 nyaráig meghosszabbították Komáromi György szerződését. A saját nevelésű, 21 éves támadó a mostani szezonban 16-szor lépett pályára az NB I-ben.
Tovább az összes átigazoláshoz