A leggólerősebb fiatal magyar csatár: "Genetikailag ilyen vagyok" - interjú

Hahn János a legeredményesebb fiatal csatár az NB I-ben.
Dudás Gábor 2016. november 9., szerda 9:10
Hahn János a legeredményesebb fiatal csatár az NB I-ben.
Szerző: Dudás Gábor 2016. november 9., szerda 9:10

A 21 éves paksi játékos legutóbb a Fradinak lőtt fontos gólt, és fiatal kora ellenére ma már az élvonal egyik legveszélyesebb támadója.

Tudsz róla, hogy a Fradinak lőtt góloddal most már te vagy a korosztályodban a legeredményesebb NB I-es játékos?

- Tényleg? Ezt nem tudtam. A góllövőlistát szoktam figyelni, Feczesin kicsit meglógott, de azért az én négy gólom sem olyan rossz, és remélem a szezon végére ez sokkal több is lesz.

Mennyivel lennél elégedett?

- Tavaly hetet rúgtam, de ilyenkor még csak egynél jártam, idén ezt szeretném túlszárnyalni. Sokkal fontosabb azonban, hogy a csapat elkerüljön a kieső zónából. Bízom benne, hogy ez a Fradi elleni siker nagy lökést ad. Pedig az előjelek nem voltak túl jók a meccs előtt, hiszen sok hiányzóval utaztunk a Groupama Arénába, de fiatal csapatunk bebizonyította, hogy képes nagy feladatokat is megoldani.

Kevesen tudják, hogy már 17 évesen debütáltál az NB I-ben.

- Még Kis Károly vitt fel az első csapat keretéhez, óriási élmény volt szinte gyerekként a „nagyokkal” készülni, aztán Tomiszlav Szivicsnél be is mutatkozhattam az NB I-ben. Utána eligazoltam a Puskás Akadémiához, ott azonban nem kaptam meg a bizalmat, ezért visszatértem. Nagyon jól érzem magam Pakson, a lehető legjobb helyen vagyok.

Már csak azért is, mert mindkét edződ, Csertői Aurél és Tököli Attila is kiváló támadó volt. Sokat tudnak neked segíteni edzéseken és a mérkőzéseken?

- Nagyon sokat. Tököli Attila például gyakran külön is foglalkozik velem. Különböző szituációkban elmondja, hogy merre kell beindulnom, hogy mozogjak labda nélkül, mik a védők hiányosságai, ezeket milyen trükkökkel lehet kihasználni. Nagyon élvezem az instrukcióit, amelyekből megpróbálok a mérkőzéseken minél többet hasznosítani.

Azok a szakemberek, akik már dolgoztak veled, kiemelik hogy technikailag nagyon képzett vagy, a gyorsaságod is átlag feletti, csak annyi gondjuk van veled, hogy mindent megeszel a társaid elől…

- Tényleg szeretek enni és az is igaz, hogy a közös ebédek alkalmával szívesen bevállalom a csapattársaim porcióját is, ha éppen ők kevésbé éhesek. Édesanyám süteményeinek sem tudok ellenállni, de végülis mindenevő vagyok. Az a baj, hogy így sem hízok, pedig egy kis izmot még fel kellene szednem, a 183 centiméteres magasságomhoz 72 kg párosul, egy ötös még rám jöhetne. Genetikailag azonban ilyen vagyok, édesapám is rengeteg eszik, mégsem hízik.  Sokan irigyelnek ezért a tulajdonságomért, amit pár év múlva majd én is nagyra fogok értékelni, de most még nem bánnám, ha valamennyi rám ragadna.

A korosztályod egyik legtehetségesebb játékosaként tartanak számon, az utánpótlás válogatottakban azonban nem igazán számoltak veled. Mi lehetett ennek  az oka?

- Nem tudom, de most már nem is foglalkoztat. Az U19-es válogatottban játszottam egyszer 15 percet a macedónok ellen. Óriási élmény volt, minden percre tisztán emlékszem, meg arra is, hogy óriási hó volt. Utána összetartásokra még meghívtak, de meccsen már nem játszottam. Mára kiöregedtem az U21-ből is, így legközelebb a felnőtt válogatottban léphetnék pályára. Ez még elég távoli, de bízom benne, hogy ennek is eljön az ideje. Tudom, hogy a jelenlegi keretben több olyan játékos is van, például Kádár Tamás vagy Lovrencsics Gergő, akik szintén nem nagyon szerepeltek a korosztályos válogatottakban. Jelenleg azonban csak a Paks számít és az, hogy a szezon végén ott legyünk a középmezőny elején. 

PRIVACSEK ANDRÁS


A legeredményesebb magyar fiatalok az NB I-ben:

1. Hahn János (Paks): 69 mérkőzés/12 gól

2. Németh Márió (Haladás): 88/11

3. Ádám Martin (Vasas): 33/8

4. Géresi Krisztián (Videoton): 27/7

5. Bese Barnabás (MTK): 94/7 – külföldre igazolt

6. Prosser Dániel (Honvéd): 59/6

7. Balogh Norbert (DVSC): 33/5 – külföldre igazolt

(a listán az 1994 és 1996 között született játékosokat vettük figyelembe)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz