Öngyilkosság a Fradi ellen a 90. percben leállni - ők az NB I hajrákirályai

A hosszabbításban tarolnak a zöldek, de a Diósgyőr és a Honvéd még náluk is több pontot szerzett a ráadásban. Az NB I tabellája is borulna, ha tényleg 90 perc lenne egy futballmérkőzés.
Dudás Gábor 2018. március 22., csütörtök 10:59
A hosszabbításban tarolnak a zöldek, de a Diósgyőr és a Honvéd még náluk is több pontot szerzett a ráadásban. Az NB I tabellája is borulna, ha tényleg 90 perc lenne egy futballmérkőzés.
Szerző: Dudás Gábor 2018. március 22., csütörtök 10:59

Ha tényleg 90 percig tartana egy meccs...

A Ferencváros, a Diósgyőr és a Honvéd is a hajrá, illetve a ráadás perceiben szerzett pontot, pontokat a hétvégi NB I-es fordulóban. A zöldek a 90. és 92. percben találtak a Puskás Akadémia kapujába, a maguk javára fordítva a meccset (3-1), a DVTK védője, Brkovic a 93. percben fejelte a pontot érő gólt a Vasasnak (1-1), míg a kispestiek ugyancsak a 93. percben, a csereként beállt Danilo találatával verték meg 2-1-re a Haladást.  Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Videoton és Juhász győztes góljára is a 85. percig kellett várni a Balmazújváros ellen, és hogy a DVSC is be tudott találni a 82. percben a Mezőkövesd kapujába (igaz, ez csak szépítést ért, mást nem), látható, hogy valóban a nagy hajrák fordulója volt az OTP Bank Liga 23. köre.

Arról már írtunk, mennyire kaotikusan alakult a tabella a hajrábeli góloknak köszönhetően a 23. fordulóban, és emiatt is érdekes megnézni, hogyan állna az NB I, ha valóban csak 90 percig tartana egy-egy mérkőzés.

A német Transfermarkt kimutatása szerint az FTC ebben az esetben is az élen állna, de meggyőzőbb, négypontos előnnyel az egy meccsel kevesebbet játszott Videoton előtt. A Paks már dobogós lenne, megelőzve az így "visszacsúszó" Újpestet és DVSC-t, de a hétvégén a ráadásbeli gólok áldozatául esett Vasas és Puskás Akadémia is két-két pozícióval előrébb helyezkedne el a tabellán, ha nem lenne az extra ráadás a mérkőzések végén.

A Puskás Akadémia ellen már pontokat ért a Fradi-hajrá

Ha csapatonként végignézzük az idényt, látható, hogy az FTC már a hetedik, illetve nyolcadik gólját szerezte a ráadásban (a 90. és utána lévő percekben), ezzel abszolút élen áll az NB I-ben. Érdekes viszont, hogy ha az így szerzett gólokat vesszük figyelembe, akkor most először ért pontokat is a Doll-csapatnak a nagy hajrá, hiszen a korábbi hat találat voltaképp nem osztott-szorzott, "csak" biztosabbá tett a Ferencváros akkori győzelmeit.

Igen termékeny a hosszabbításokban a most is eredményes DVTK és Honvéd is, sőt, mondhatni kimagaslanak ebből a szempontból, az egész mezőny tekintve. A diósgyőriek 7 pontot szereztek pluszban (és veszítettek el kettőt a másik oldalon) a kései góloknak köszönhetően, míg a kispestiek ugyancsak hét pontot köszönhetnek annak, hogy ennyire eredményesek a ráadásokban. Igaz, az Erik van der Meer, majd Supka Attila által irányított piros-feketék három egységet el is hullajtottak már így.

A játékosok között a szombaton is betaláló Böde Dániel átvette a vezetést a ráadásokban szerzett 3. találatával.

A legjobb hajrázók az NB I-ben

A legtöbb, a hosszabbításban szerzett gól összesen:

1. Ferencváros 8 gól

2. DVSC, Honvéd, Videoton 4-4

 

A legtöbb, a hosszabbításban szerzett pont összesen:

1. DVTK, Honvéd 7 pont

3. Balmazújváros, Ferencváros, Haladás, Mezőkövesd, Paks, Újpest, Videoton 3-3

 

A legeredményesebb játékosok a hosszabbításokban:

1. Böde (Ferencváros) 3 gól

2. Danilo, Kabangu (mindkettő Honvéd), Mengolo (DVSC), Rácz F. (Balmazújváros), Varga R. (Ferencváros) 2-2

Neked ajánljuk
Átigazolások
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Tovább az összes átigazoláshoz