Ők a magyar foci leggazdagabb emberei - a Forbes listája

Csányitól Gattyánon át Leisztingerig és Garancsiig - ezek a milliárdosok támogatják a magyar labdarúgást.
Dudás Gábor 2016. november 3., csütörtök 9:34
Csányitól Gattyánon át Leisztingerig és Garancsiig - ezek a milliárdosok támogatják a magyar labdarúgást.
Szerző: Dudás Gábor 2016. november 3., csütörtök 9:34

 

A Forbes magazin a 33 leggazdagabb magyarról készített összeállítást, illetve különszámot.

A magyar milliárdosok listáját a labdarúgásban szerepet vállalók alapján is szűkíteni lehet, a lap pedig kilenc olyan üzletembert is talált, akik közvetve-közvetlenül, de "beszálltak" a legnépszerűbb magyar sportágba.

Az összesített listát is vezető Csányi Sándor MLSZ-elnökként és az NB I-et névszponzorként segítő OTP Bank első embereként áll az élen, 283,1 milliárdra becsüli büdzséjét a lap.

Gattyán György a legfrissebb szereplő ebből a szempontból a rangsorban: a 173,2 milliárdos vagyonnal rendelkező, 46 éves üzletember nemrég a Teqball révén az FTC szponzorálásában is szerepet vállalt. A "futball-vállalkozók" között ő a második, összesítésben pedig a negyedik legtehetősebb magyar.

Szíjj László, a Duna Aszfalt tiszakécskei tulajdonosa a Puskás Akadémia és a Tiszakécske komoly támogatója, vagyonát 119,3 milliárd forintra becsüli a lap.

Wáberer György vagyona nem változott az előző év óta a lap szerint, de így is jelentős, 79,3 milliárd forintra rúg az összeállítás szerint. A "kamionozást" otthagyó és a BVSC több szakosztályát, így a labdarúgókat is támogató milliárdos a tizedik leggazdagabb magyar ember.

A Diósgyőrben már évek óta szerepet vállaló Leisztinger Tamás vagyona csökkent, de nem a focin veszített nagyot a lap szerint, a DVTK-t és az Eger csapatát is támogató mágnás a 14. az összesített listán.

A 17. Bárány László az NB II-ben a feljutásért küzdő Kisvárda névadó szponzorának első embere, vagyona nőtt az előző évhez képest (55,1 milliárd).

A Videoton FC-t hosszú évek óta vezető Garancsi István a 20., és ugyancsak gazdagodott a lap szerint az előző évhez képest, vagyona jelenleg 45,8 milliárd forint. Pap Géza, a fehérváriak kisebbségi tulajdonosa 2013-ban szállt be a Vidibe az energetikai tervezést-kivitelezést végző Olajterv Csoport révén, vagyona 36,5 milliárd forint.

A leggazdagabb magyarok lsitáján 28. Mészáros Lőrincet sem kell bemutatni a hazai labdarúgó-fanoknak, a felcsúti Puskás Akadémiát irányító (és néhány hónapja a horvát NK Osijeket is részben tulajdonló) üzletember 35,4 milliárdos vagyonnal rendelkezik.

További részletek a Forbes magazin vadiúj különszámában!

(Fotó: Forbes)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Vancsa Zalán
A magyar válogatott Eb-keretébe is bekerült Vancsa Zalán klubjánál, a Lommelnél kezdte el a felkészülést, de az egyelőre kérdéses, melyik csapatban folytatja pályafutását a fiatal támadó.
Légiósok
Szalai Attila
Török lapértesülés szerint szaúdi klubok érdeklődnek a Hoffenheim magyar válogatott védője iránt.
Fradi
Samy Mmaee
Immáron hivatalos, hogy a horvát rekordbajnok Dinamo Zagreb szerződtette az FTC-től távozó Samy Mmaee-t.
Tovább az összes átigazoláshoz