NB I: Több meccs is elmaradhat a hétvégén, ma dönthet az MLSZ

A csakfoci.hu értesülései szerint részben vagy teljesen elmaradhat az NB I hétvégi fordulója. Az MLSZ ma dönt arról, helyt ad-e a klubok kéréseinek.
Mokány Lajos 2018. február 28., szerda 8:27
A csakfoci.hu értesülései szerint részben vagy teljesen elmaradhat az NB I hétvégi fordulója. Az MLSZ ma dönt arról, helyt ad-e a klubok kéréseinek.
Szerző: Mokány Lajos 2018. február 28., szerda 8:27

Honlapunk információi szerint a rendkívüli hideg miatt "veszélybe került" az élvonalbeli bajnokság hétvégi köre. Az extrém időjárási körülmények hatására több klub is támogatná azt, hogy ne játsszanak a csapatok a hétvégén. Elsősorban azok a párharcok vannak veszélyben, ahol nincs tökéletesen működő pályafűtés a stadionban.

A csakfoci.hu információi szerint a fagyott talajon a klubok értelemszerűen leginkább sérülésveszélytől tartanak, de többen is azzal érveltek, hogy a várhatóan mínusz 6-10 fokos idő a szurkolókat is teljesen távol tartaná a lelátóktól. Több klubtól is olyan jelzés érkezett hozzánk, hogy a megszokott "ütemtervnél" lényegesen kisebb tempóban fogynak a belépők, a szokatlan hideg miatt alig van aktivitás a drukkerek részéről a jegyvásárlásnál.

Információink szerint nem minden klub támogatná a halasztást. Úgy tudjuk, a szövetség szerdán döntést is hoz a kérelmek elutasításáról vagy támogatásáról - ez egyébként több klub kérése is volt, hogy tiszta legyen a helyzet a hét közepére: lesz meccs vagy sem. Amennyiben elmarad a forduló, akkor egy hétközi játéknapot iktathatnak be tavasszal. Más kérdés, hogy a szövetség eddig is inkább azt a felfogást támogatta, hogy a sűrű versenynaptár miatt lehetőség szerint ne legyenek halasztások, így kérdéses, helyt adnak-e az egyéni kérelmeknek.

Értesüléseink szerint a legnagyobb veszélyben a Honvéd-Videoton és a Diósgyőr-FTC mérkőzések vannak, de arra is csökkent az esély, hogy Újpesten legyen bajnoki a hétvégén.

Címkék: #magyar foci #NB I
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz