Fotó: PMFC TV

NB II: Lipcsei tényleg kapott eltiltást, de nem a nyilatkozatáért

A Soroksár vezetőedzője, Lipcsei Péter egy meccsen biztosan nem ülhet le a kispadra.
Budai László 2022. október 12., szerda 10:50
Fotó: PMFC TV
A Soroksár vezetőedzője, Lipcsei Péter egy meccsen biztosan nem ülhet le a kispadra.
Szerző: Budai László 2022. október 12., szerda 10:50

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) október 11-i ülésén határozatokat hozott az elmúlt forduló eseteiről. Amint arról mi is beszámoltunk, Lipcsei Péter a PMFC-Soroksár (2-1) NB II-es bajnoki utáni nyilatkozatában élesen bírálta a játékvezetőket, többek között amiatt, mert nem védik meg fiatal játékosait.

- Arra kérem az úriembereket, hogy erre figyeljünk, mert ez már a harmadik-negyedik mérkőzésünk, amikor a fiatal gyerekeket agyonrúgják, terrorizálják, és senki nem segíti őket. Ez nem viszi előre a magyar labdarúgást. Engem el lehet tiltani, el is fognak és akkor ülök öt meccset vagy hat meccset, nem érdekel. Az a lényeg, hogy az én csapatomat próbálom védeni, hogy ne legyen sérülés - mondta a Soroksár vezetőedzője.

Öt vagy hat meccset egyelőre biztosan nem kell távol maradnia Lipcseinek, a bizottság ugyanis egymeccses eltiltást adott a trénernek, de nem a nyilatkozata miatt, hanem amiért a játékvezető - reklamálás miatt - második sárga lap után kiállította őt a találkozó hajrájában.

A kiállítás videón

A Fegyelmi Bizottság további határozatait alább láthatjátok.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottságának (FEB) október 11-i határozatai

NB I

Szivacski Donát (Vasas) 1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

NB II

Mészáros Dávid (Csákvár) 1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Pécs–Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a Pécset a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és konkrét személyek sértő szidalmazása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Pécs–Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a Haladást a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB III

Takács Bence Márk (Bánk) 1 és Erős Roland Ervin (Dabas) 2 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült.

Szamosi Tamás vezetőedző (Honvéd) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 3 soron következő NB III-as férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Két sárga lapos figyelmeztetés utáni,  határozat nélküli eltiltás

Lisztes Krisztián  (Soroksár), Wéber László (Körösladány), Fényes Szabolcs (Eger), Csábi Milán (Tiszafüred), Bedő Marcell (Teskánd). Molnár Dániel Olivér (Érd), Tímári Norman (Kelen SC), Major Marcell (Puskás) és Füleki Márk (Csorna) 1-1 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás.

Lipcsei Péter vezetőedző (Soroksár) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő NB II felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltás
(mlsz.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Callum Styles
Angol sajtóhírek szerint valamivel több mint 2 millió fontos kivásárlási záradék szerepel Callum Styles szerződésében.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Tovább az összes átigazoláshoz