Fotó: www.fradi.hu

NB I: Visszatérhetnek a szurkolók a stadionokba - itt vannak az új szabályok

Egy friss kormányrendelet szerint korlátozásokkal és komoly előírások betartása mellett, de újra látogathatók lesznek akár az élvonalbeli labdarúgó-mérkőzések is.
Dudás Gábor 2020. május 28., csütörtök 8:22
Fotó: www.fradi.hu
Egy friss kormányrendelet szerint korlátozásokkal és komoly előírások betartása mellett, de újra látogathatók lesznek akár az élvonalbeli labdarúgó-mérkőzések is.
Szerző: Dudás Gábor 2020. május 28., csütörtök 8:22

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg a 241/2020. (V. 27.) kormányrendelet a szabadtéri rendezvényekről, amely foglalkozik "a kulturális és sportrendezvények látogatására" vonatkozó közös szabályokkal is.

E szerint a labdarúgó-mérkőzések is látogathatóak a rendelet érvénybe lépésétől (azaz május 28-tól), méghozzá az alábbi módon:

Ha a szabadtéri rendezvény nézőterén ülőhelyek kerültek kialakításra, akkor a nézők – a páholyok kivételével –

- csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni, és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el,

- az egymás mellett és a különböző sorokban ülők között is lehetőség szerint legalább 1,5 méteres távolságot (a továbbiakban: védőtávolság) kell biztosítani.

A szabadtéri rendezvény során a nézők – a nézőtéren kialakított ülőhelyeken kívül – a védőtávolságot kötelesek egymástól megtartani, különösen

- a páholyokban

- a szabadtéri rendezvény szünetében

- a szabadtéri rendezvény létesítményének területén, illetve a szabadtéri rendezvény helyszínén található vendéglátó üzletben, valamint az olyan szabadtéri rendezvényen, amely helyszínén ülőhelyek nem kerültek kialakításra

A rendelet kitért arra is, hogy a felsorolt védelmi intézkedések betartásához szükséges feltételek biztosítása a szervező felelőssége, aki egyben gondoskodik arról is, hogy "a szabadtéri rendezvény azon látogatójának szabadtéri rendezvény helyszínéről történő
eltávolításáról, aki e rendelet szerinti védelmi intézkedéseket megszegi".

Olvastad már?
Az MLSZ is megerősítette: Újra lehetnek nézők az NB I-es stadionokban és a kupadöntőn
Az MLSZ hivatalos honlapján megerősítette a hírt, azaz minden negyedik székre ülhet néző a labdarúgó-mérkőzéseken.
Elolvasom
Címkék: #magyar foci #NB I
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Drazic országot válthat
Úgy tűnik, hogy a Mezőkövesdről távozó gólerős támadó, Stefan Drazic nem marad Magyarországon, ciprusi sajtóhírek szerint ugyanis az APOEL csaphat le rá.
Újpest
Csatárok és védők
Csatárokat és védőket is keresgetnek a lila-fehérek - ezt Bartosz Grzelak vezetőedző árulta el a klub sajtóeseményén.
Pécsi MFC
Aczél Zoltán
A Csakfoci úgy tudja, hogy minden bizonnyal az NB II-ből kiesett Pécsi MFC vezetőedzője lesz a Kozármislenytől távozó Aczél Zoltán.
Tovább az összes átigazoláshoz