Fotó: molfehervarfc.hu

NB I: Sok kihagyott helyzet után egy gól döntött a 100 perces Vidi-Újpest meccsen

Pauljevic 80. percben szerzett góljával a lila-fehérek elhozták a három pontot Fehérvárról.
Budai László 2022. október 10., hétfő 20:57
Fotó: molfehervarfc.hu
Pauljevic 80. percben szerzett góljával a lila-fehérek elhozták a három pontot Fehérvárról.
Szerző: Budai László 2022. október 10., hétfő 20:57

I. félidő

Az első nagyobb helyzet a fehérváriaké volt a 4. fordulóból elhalasztott MOL Fehérvár-Újpest NB I-es bajnokin: Kodro szerelte Mackot, majd lőtt is, de Nicolic védte a kísérletet, majd Pinto fejese is elakadt benne.

Aztán sokáig szinte semmi sem történt a találkozón, a 37. percben Csoboth próbálkozhatott volna kétszer is jó helyzetből, de mindkétszer túlcselezte a lehetőséget, így Heister menteni tudott. A játékrész utolsó percére aztán felpörögtek az események, Csoboth lövését ezúttal Stopira blokkolta, a másik oldalon Nego került közel a gólszerzéshez, de az újpestiek kapusa nagyot hárított, Dárdai pedig a kipattanót vágta fölé.

II. félidő

A második játékrészben is folytatódtak a kihagyott helyzetek, a 48. percben Stopira fejelt fölé, az 53.-ban pedig Csoboth tette meg ugyanezt a fehérvári kapu előtt. Az 57.-ben pedig Bumba törhette volna meg a gólcsendet, de a Nicolicről kijövő labdát közelről a kapus lábába lőtte.

A 80. percben aztán az Újpest tudott először a legpontosabb lenni. Tallo beadása és Csoboth passza után szerencsésen Pauljevichez került a labda, aki 18-ról a jobb sarokba tekert (0-1). Az utolsó percekben még Zivzivadze egyenlíthetett volna, de 17 méteres lövése mellé ment, így az egyetlen újpesti gól el is döntötte a találkozó sorsát.

NB I, 4. forduló (elhalasztott mérkőzés)

MOL Fehérvár-Újpest 0-1 (Pauljevic 80.)

MOL Fehérvár: Kovács - Nego, Serafimov, Stopira (Larsen, 73.), Heister - Pinto (Bamgboye, 83.), Fiola - Dárdai (Zivzivadze, 74.), Houri (Kastrati, 60.), Bumba (Schön, 60.) - Kodro

Újpest: Nikolic - Szabó B., Csongvai, Diaby, Antonov - Mack (Boumal, 73.), Onovo - Simon K. (Pauljevic, 63.), Katona M., Csoboth (Bjelos, 87.) - Gouré (Tallo, 74.)

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Callum Styles
Angol sajtóhírek szerint valamivel több mint 2 millió fontos kivásárlási záradék szerepel Callum Styles szerződésében.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Tovább az összes átigazoláshoz