NB I: Fradi-Újpest támadósor, Rebrov a kispadon - itt az ősz álomcsapata

Nyolc csapat tizenegy játékosa került az OTP Bank Liga 2019/2020-as idényének őszi válogatottjába. Ők voltak az NB I legjobbjai az első félszezonban.
Dudás Gábor 2019. december 19., csütörtök 12:57
Nyolc csapat tizenegy játékosa került az OTP Bank Liga 2019/2020-as idényének őszi válogatottjába. Ők voltak az NB I legjobbjai az első félszezonban.
Szerző: Dudás Gábor 2019. december 19., csütörtök 12:57

A csakfoci.hu hétről hétre összeállítja az NB I-es fordulók válogatottját, ennek összegzéseképpen pedig ezúttal megmutatjuk, honlapunknál hogyan alakult ki az OTP Bank őszi idényének álomcsapata.  Az alábbi tizenegy, illetve a cserék névsorának összeállítása, valamint az ősz edzőjének kijelölése során az első félév 16 fordulójából 15-öt vettünk számításba, hiszen még az első kör az FTC-DVSC találkozó elhalasztása miatt csonka lett.

A bajnoki listavezető zöldek így is a legtöbb, három játékossal képviseltetik magukat az álomtizenegyben, azzal a három futballistával (Dibusz, Blazic és Isael), akik nem csak az NB I-ben, de az Európa Ligában is meghatározó tagjai voltak a Ferencvárosnak. Az FTC-n kívül az ősz meglepetéscsapata, a Mezőkövesd delegált egynél több játékost (kettőt) a félszezon válogatottjába, de csapatunkban ott van a góllövőlista éllovasa, a 8 találatnál járó újpesti Feczesin Róbert is, vagy épp az a Batik Bence, aki az ősszel legtöbbször (ötször) került portálunknál a forduló(k) válogatottjába.

Az álomcsapatban a paksi kulcsember, Szabó János mellett három kiemelkedőt produkáló külföldön született játékos, Seshtakov (DVTK), Kravcsenko (Kisvárda) és Nego (Fehérvár) is helyet kapott. A "kispadon" pedig - itt is a fordulók válogatottjaiban történt szereplések száma számított - öt magyar játékos mellett két, ugyancsak extrán teljesítő légiós foglal helyet.

Az edzők között pedig nagy csatában - alig megelőzve Kuttor Attilát (Mezőkövesd) - az a Szergej Rebrov (FTC) futott be, aki háromszor is a forduló legjobb szakvezetője lett, és aki nem csak az NB I-ben vezette sikerrel csapatát, de egy szép európai menetelést is levezényelt a Fradinál.

Olvastad már?
Rebrov: "Ha csak elvagyunk a csoportkörben, nem fogunk fejlődni" – a Fradi 2019-es évének bővebb értékelése
Az FTC vezetőedzője bővebben értékelte az évet: Rebrov többek között a 30. bajnoki címről, a teljes őszi szezonról és a keret fejlődéséről is nyilatkozott.
Elolvasom

Az OTP Bank Liga őszi idényének válogatottja:

Dibusz (FTC) – Seshtakov (DVTK), Batik (Honvéd), Kravcsenko (Kisvárda), Blazic (FTC), Szabó J. (Paks) – Nego (Fehérvár), Berecz (Mezőkövesd), Cseri (Mezőkövesd) – Isael (FTC), Feczesin (Újpest)

Edző: Szergej Rebrov (FTC)

A cserék: Kovácsik (MOL Fehérvár), Gazdag (Honvéd), Gyurcsó (Puskás Akadémia), Szécsi M. (DVSC), Grozav (Kisvárda), Zivzivadze (Mezőkövesd), Radó (ZTE)

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz