NB I: Bravúros Vasas-győzelem Debrecenben

Kulcsemberei nélkül is nyert a listavezető, és továbbra is első.
Mokány Lajos 2016. október 22., szombat 17:25
Kulcsemberei nélkül is nyert a listavezető, és továbbra is első.
Szerző: Mokány Lajos 2016. október 22., szombat 17:25

Több kulcsembere nélkül állt fel a Vasas, hiszen Vida, Berecz, Remili és Ádám sem játszhatott a listavezetőnél. A DVSC kezdett aktívabban, az első 25 perc a hazaiak fölényével telt, de nem igazán jutott helyzetekig a Loki. Nem úgy a Vasas, ahol Murka passza után Kleisz lőhetett, de mentettek a védők. Nem sokkal később Saglik 3 embert is kicselezett, majd 18 méterről, jobbal lőtt, a hazai kapus nagyot mentett a jobb sarok elől. A túloldalon nagy védelmi hiba után Vittek egyedül léphetett ki, ám nagy helyzetben Nagy Gergely hárított. A túloldalon viszont Danilovics nem védhetett: Murka 18 méteres, tökéletes lövése bement, így 1-0-ra vezetett 45 perc után a listavezető.

A Debrecen fordulás után gyorsan egyenlített, Holman lövése Debrecenin pattant meg szerencsétlenül, a labda pedig a bal felsőben kötött ki (1-1). Alig 5 percig volt döntetlen az állás: Kleisz passzolt középre az üresen álló Saglik elé, aki közelről nem is hibázott (1-2)! Izgalmas hajrá következett, és az is lett: a Vasasnál Pavlov mindent eldönthetett volna, nem tette, így Nagy Gergely mentéseire is szüksége volt a vendégeknek az előny megtartása érdekében. A lefújás előtt Holman egyenlíthetett volna, ám nagy helyzetben mellé gurított, így a Vasas újabb értékes győzelmet aratott, és vezeti a tabellát.

DVSC - Vasas 1-2 (Holman 51., ill. Murka 45., Saglik 56.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz