Fotó: ujpestfc.hu

NB I: Az Újpest csak egy gólt tudott lőni az ellenfél parádézó kapusának, ez azonban kevés volt a győzelemhez

A lila-fehéreknek a góljuk mellett négy nagy helyzetük és egy kapufájuk is volt, ezért bánhatják, hogy csak egy pontot szereztek a Mezőkövesd ellen.
Budai László 2022. július 30., szombat 21:54
Fotó: ujpestfc.hu
A lila-fehéreknek a góljuk mellett négy nagy helyzetük és egy kapufájuk is volt, ezért bánhatják, hogy csak egy pontot szereztek a Mezőkövesd ellen.
Szerző: Budai László 2022. július 30., szombat 21:54

I. félidő

Eseménydúsan kezdődött az Újpest és a Mezőkövesd összecsapása. Rögtön a kezdőrúgás után megszerezhette volna a vezetést a Kövesd: Jurina tartott meg elöl harcosan egy labdát, visszakészített Molnárnak, aki ballal laposan lőtt, Banai nagyot védve hárított.

Pár percre rá az Újpest már a kapuba is talált, mégis maradt a 0-0. Bjelos lódult meg a jobbon a kapu felé, a lövését még védte a kövesdiek kapusa, de a felperdülő labdát a hosszún Onovo a kapuba pofozta. A gólt először megadták, de a VAR visszanézte az esetet, és mivel Bjelos már lesen kapta a labdát, így érvénytelenítették a találatot.

A félidő közepe az Újpesté volt. Előbb Katona közeli lövését védte Tordai, majd Ljujic próbálkozott kétszer is, elsőre kevéssel a jobb felső mellé tekert, másodjára a kövesdi kapus hárított.

A 35. percben a vezetés is meglett a liláknak: egy baloldali szöglet után a kövesdiek éppen Katona elé fejelték a labdát, aki 20 méterről, egyből, laposan a kapuba lőtt, középen az egyik védőn még meg is pattant a labda.

Nem sokkal később Diaby a második újpesti gólhoz is közel járt, de szöglet utáni fejese kijött a jobb kapufáról.

II. félidő

Az 54. percben újra közel járt a hazai csapat a gólhoz, Bjelos vezethette rá egyedül a labdát Tordaira, de balról, 11 méterről, nagyon gyámoltalanul mellé lőtt. Az ellentámadásból Vajda passzából Cseri tekert a jobb felső felé, de Banai védett.

A 65. percben egyenlített a Kövesd. Kis szabadrúgásból kapura tekert labdáját még védte Banai, de a szöglet után Jurina a rövidről védhetetlenül bólintott a hosszú sarokba (1-1).

Pár perccel később ismét az újpesti Bjelos került ziccerbe, igaz, kicsit szorongatták, de 10 méterről, szemben a kapussal lőhetett, kísérletét Tordai védte bravúrral. Majd a Mezőkövesd kapusa a 90. percben is parádézott, ekkor a csereként beállt Koné óriási helyzetben leadott erős lövését hárította.

Az Újpestnek a gólja mellett volt még négy nagy helyzete és egy kapufája is, ám mivel ezeket nem lőtte be, így a mérkőzést sem tudta megnyerni. A Kövesd elsősorban kapusának, Tordai Örsnek köszönheti, hogy pontot szerzett ma.

NB I, 1. forduló

Újpest-Mezőkövesd 1-1 (1-0)

Újpest: Banai - Pauljevic, Kuusk, Csongvai, Diaby, Antonov - Onovo, Mack (Kastrati, 70.), Ljujic (Koné, 80.) - Katona (Simon K., 87.), Bjelos.

Mezőkövesd: Tordai - Kállai K. (Kis, 62.), Schmiedl, Karnitski, Bobál, Vajda - Molnár G. (Drazic, 46.), Cseke, Nagy G. (Madarász, 92.), Cseri (Besirovic, 62.) - Jurina (Selmani, 87.).

G.: Katona (35.), ill. Jurina (65.)

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz