Fotó: mtkbudapest.hu

NB I: Az MTK idén is tarol a fiatal játékpercekkel, de az újonc is nagyot megy – itt a lista

Az NB I eddigi idényében az újonc Gyirmót FC és az elmúlt évek hagyományait folytató MTK Budapest támaszkodott leginkább az MLSZ szerinti ösztönzött korú fiatal játékosokra, míg három együttesnél ez a mutató nulla perc.
Nyikes Zoltán 2021. október 4., hétfő 16:32
Fotó: mtkbudapest.hu
Az NB I eddigi idényében az újonc Gyirmót FC és az elmúlt évek hagyományait folytató MTK Budapest támaszkodott leginkább az MLSZ szerinti ösztönzött korú fiatal játékosokra, míg három együttesnél ez a mutató nulla perc.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. október 4., hétfő 16:32

A nyolcadik fordulót követően, a válogatott szünetben honlapunk megvizsgálta, összesen hány perc játéklehetőséget kaptak a Magyar Labdarúgó Szövetség szerinti ösztönzött korú fiatal játékosok az NB I-es csapatoknál.

Az összesítés változó képet mutat, de az látható, hogy legalább 900 percnyi játéklehetőséget mindössze két klub biztosított eddig az U21-es korú labdarúgóknak: a Gyirmót FC Győr és az MTK Budapest. Az újoncnál eddig 1094 percet kaptak a fiatalok (Major, Radics, Mayer).

Az MTK Budapest az elmúlt évek hagyományait tekintve idén is kiemelkedően teljesít (973 perc), az is látható, hogy a legtöbb fiatalnak az MTK adott lehetőséget: a támogatott korú labdarúgók közül öten is pályára léptek már (Kata, Kocsis B., Kosznovszky, Vancsa, Varju).

Érdekesség, hogy a kék-fehérek esetében a felsorolt labdarúgók valamennyien a kék-fehérek tulajdonában vannak, míg a Gyirmót Radics Mártont (571) a Puskás Akadémiától, Major Martint (514) a MOL Fehérvár FC-től vette kölcsön.

A két klubot a Zalaegerszeg követi, amelynél 825 percet kaptak az ösztönzött korú labdarúgók: az egyaránt a Puskás Akadémiától kölcsönvett Skribek Alen (591) és Huszti András (198) játszott itt a legtöbbet, míg a már a Tiszakécskének kölcsönadott Szalay Szabolcs 36 percet kapott a szezon elején.

Az első ötbe ezen a téren a Loki és a Puskás Akadémia fért még oda.

Érdekesség, hogy az NB I-ben eddig három együttes, az Újpest FC, a Mezőkövesd Zsóry FC és a Budapest Honvéd nem adott eddig lehetőséget az ösztönzött korú játékosoknak.

Gyirmót FC Győr (1094 perc)

Major Martin 514
Radics Márton 571
Mayer Ádám 9

MTK Budapest (973 perc)

Kata Mihály 43
Kocsis Bence 122
Kosznovszky Márk 143
Vancsa Zalán 102
Varju Benedek 563

ZTE FC (825 perc)

Skribek Alen 591
Szalay Szabolcs 36
Huszti András 198

Debreceni VSC (689 perc)

Pintér Ádám 49
Bényei Ágoston 129
Gyönyörű Gergő 4
Baráth Péter 507

Puskás Akadémia (572 perc - egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak)

Komáromi György 205
Marius Corbu 367

Paksi FC (494)

Szendrei Ákos 60
Szabó Bálint 93
Tamás Olivér 341

Ferencváros  (181 - egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak)

Csontos Dominik 181

MOL Fehérvár FC (91 perc)

Kojnok Zsolt 91

Kisvárda (54 perc)

Czérna Erik 54

Újpest FC, Budapest Honvéd, Mezőkövesd: (0 perc)

Olvastad már?
NB I: Újabb edzőváltás jöhet, Pintér távozhat Kövesdről
A csakfoci.hu értesülései szerint Pintér Attila távozik a Mezőkövesd csapatától.
Elolvasom
Átigazolások
MOL Fehérvár
Bogdan Lednev
Ukrán sajtóértesülések szerint Bogdan Lednev a Dinamo Kijev csapatánál kezdi meg a felkészülést, hiszen a Mol Fehérvár nem él - a játékosra vonatkozó - kivásárlási opciójával.
Tigres UANL
Fernando Gorriarán
Mexikón belül vált klubot Fernando Gorriarán, akiért 13 millió dollárt adhat új csapata.
MOL Fehérvár
Malcom Edjouma
Edjoumát a fizetés is az NB I-be csábíthatja - állítják Romániában. Úgy tudjuk azonban, nem az FCSB játékosa az első számú célpont a Vidinél.
Tovább az összes átigazoláshoz
Neked ajánljuk