Fotó: kisvardafc.hu

NB I: Az előző szezon legjobb mutatójával rendelkező kapusát szerezte meg a Vasas - csak Dibusz volt képes hasonlóra

A Vasas kedden jelentette be Dombó Dávid szerződtetését, aki az elmúlt bajnoki idényben mutatott teljesítménye alapján nagyon komoly erősítés lehet az angyalföldiek számára.
Nyikes Zoltán 2022. június 22., szerda 8:33
Fotó: kisvardafc.hu
A Vasas kedden jelentette be Dombó Dávid szerződtetését, aki az elmúlt bajnoki idényben mutatott teljesítménye alapján nagyon komoly erősítés lehet az angyalföldiek számára.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. június 22., szerda 8:33

Dombónak elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a Kisvárda fennállása legjobb eredményét produkálva ezüstérmes lett az NB I-ben.

A 29 éves kapus rendkívüli hatékonysággal védett, amit a számok is visszaigazolnak. A teljes élvonalbeli mezőny tekintetében Dibusz Dénessel holtversenyben 11 bajnoki mérkőzésen nem kapott gólt. Ennél jobb mutatóval pedig senki nem rendelkezett a kapusok közül az előző bajnoki kiírásban. Ráadásul Dombó parádés teljesítménye nem egyszeri alkalom volt, hiszen a 2020/21-es szezonban is összehozott 10 clean sheetet. Nem csoda, hogy a lejáró szerződésű kapusért nagy volt a harc az átigazolási piacon és végül a Vasasnak sikerült megszereznie.


Fotó: Transfermarkt

Dombó Dávid a szerződés aláírása után elmondta, hogy külföldi ajánlatai is voltak, de mégis a Vasast választotta.

– Egy remek szezont zártam a Kisvárdával, így nagyon izgatott vagyok, hogy egy ilyen nagy múltú csapathoz érkeztem, várom már a közös munkát. Határozott céljaim vannak. Egyrészt minél sikeresebb szeretnék lenni a Vasassal, legalább annyira, mint a Kisvárdával voltam, másrészt a válogatott szereplést is kitűztem magam elé. Voltak lehetőségeim külföldről is, de amikor megérkezett a Vasas érdeklődése, akkor felgyorsultak az események és a döntésem innentől egyértelmű volt!

Olvastad már?
Szivicset majdnem eltemették: "A legnagyobb hibát akkor követtem el, amikor beszóltam a Vidinek" - interjú kandi kameráról, a Fradi és az Újpest ajánlatáról
Szivics Tomiszlav a magyar futball egyik legszínesebb, de egyben legmegosztóbb szereplője is volt. Nyilatkozatai sokszor kiverték a biztosítékot a címzetteknél. Idén már három éve lesz, hogy távozott az NB I-ből, akkor úgy tűnt, mély gödörbe került a pályafutása, de most újra első osztályú élcsapatot irányíthat. A szakember elmondja, miért nem lett az Újpest edzője a szóbeli megállapodás ellenére sem, mivel bántotta meg a Vidit és mi baja volt Pintér Attilával. Beszél a védjegyévé vált zakópörgetésről, a diósgyőri csalódásáról és arról a csodáról is, amit korábbi csapatánál vitt véghez. Szivics úgy érzi, higgadtabb és megfontoltabb lett, de az őszinte véleményét most is elmondja, még akkor is, ha nehezen kezelhető, flúgos pasasnak tartják. Interjú Szivics Tomiszlavval.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz