Fotó: Mezőkövesd Zsóry SE Facebook/Gál Péter

NB I: "Álmodni lehet, de szeretnénk a földön maradni" - a meglepetéscsapat játékosa a válogatottságról is beszélt

A Mezőkövesd kétszeres válogatott játékosa, Nagy Dániel szerint nem lehet kijelenteni, hogy beszálltak volna az aranycsatába.
Nyikes Zoltán 2019. november 6., szerda 13:05
Fotó: Mezőkövesd Zsóry SE Facebook/Gál Péter
A Mezőkövesd kétszeres válogatott játékosa, Nagy Dániel szerint nem lehet kijelenteni, hogy beszálltak volna az aranycsatába.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. november 6., szerda 13:05

A nyáron tette át a székhelyét Újpestről Mezőkövesdre a kétszeres válogatott középpályás, Nagy Dániel, aki azonnal alapemberré vált Kuttor Attila vezetőedző csapatánál. A 11. forduló után második helyen álló borsodiak játékosa a Digi Sport Reggeli Start című műsorában mondta el, minek tulajdonítja csapata remek szereplését, változtak-e a célok és a válogatottság is szóba került.

– Az ember mindig szeretne meccseket nyerni és sikeres lenni, de arra senki nem számított, hogy ott leszünk a tabellán, ahol jelenleg. Hétről hétre bizonyítjuk, hogy a megérdemelt pozíciónkat foglaljuk el a tabellán – kezdte nyilatkozatát a 28 éves labdarúgó. – Ez egy hosszabb folyamat eredménye, hogy a csapat ott tart, ahol most. Minden évben egy kicsit jobb tudott lenni a Kövesd és jelenleg is azon vagyunk, hogy legalább ugyanazt az eredményt, mint tavaly, vagy annál egy kicsit jobban el tudjunk érni. Nagyjából hasonló volt a felkészülés mint Újpesten, nagy különbséget nem tudok tenni a két klub és a felkészülés között.

Talán ami kicsit több itt, hogy jobban fókuszálunk arra, hogy többet érjünk labdához, játékosabbak az edzések.

Nagy kiemelte a csapaton belüli hangulatot is, az elejétől fogva jól kijönnek egymással a játékosok, fontos pont, hogy nemcsak a pályán, hanem azon kívül is megértik egymást.

– Abban rejlik a kulcs, hogy nem gondolkodunk előre, nem foglalkozunk azzal, mi lesz három hét múlva, mindig csak a következő meccsre koncentrálunk és mindig nyerni akarunk – folytatta a 2017-ben a Feröer-Szigetek elleni vb-selejtezőn és a Costa Rica elleni felkészülési mérkőzésen a válogatottban is pályára lépő középpályás. – Azt a szintet, amit elértünk, szeretnénk megtartani. Az otthoni mérlegünkön javítani kellene, ez múltkor már sikerült is a DVSC elleni meccsen, szeretnénk ugyanígy folytatni. Nem lehet kijelenteni, hogy beszálltunk volna az aranycsatába, az elsődleges célunk, hogy bennmaradjunk, aztán hogy a végén mi történik, azt senki nem tudja megmondani, egy hosszú út elején járunk.

Álmodni lehet, de szeretnénk a földön maradni.

Ha sikerül a hatodik helytől jobbat elérni, akkor nagyon boldogok leszünk, de jelenleg semmi mással nem foglalkozunk, csak hogy ki a következő ellenfél és hogyan tudjuk őket megverni. Jó az összhang a csapaton belül, minden meccsen próbáljuk kihozni a maximumot, a támadók segítenek védekezni, a védők pedig segítik a támadásokat, ez lehet a mi erényünk és titkunk.

Nagy kiemelte, hogy Mezőkövesdre érkezésekor már az elejétől fogva nyilvánvaló volt számára, hogy itt nincs biztos pozíció, mindenkinek meg kell küzdenie a helyéért, hiszen nagyon jó keretet állított össze a szakmai stáb, ha pedig az ember kicsit gyengébb formát nyújt, ott van mögötte a következő és be tud szállni helyette, ami jó, hiszen folyamatosan a legjobbjukat kell nyújtani.

– Nagyon örültem, mikor anno megkaptam a meghívót a válogatottba és most is nagyon boldog lennék, ha így történne. Igyekszem továbbra is jó teljesítményt nyújtani, újra felhívni a szövetségi kapitány figyelmét, és akkor remélem, hogy egyszer sikerül még újra felhúznom a válogatott mezt – zárta az interjút Nagy a válogatottsággal kapcsolatban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz