Fotó: Kisvárda Facebook

NB I: A Kisvárda nyerte Zalaegerszegen a 11-esek mérkőzését

Három büntetőt is láthattak a szurkolók a ZTE és a Kisvárda összecsapásán, amelyet végül a vendégek nyertek 3-1-re.
Budai László 2022. augusztus 21., vasárnap 19:45
Fotó: Kisvárda Facebook
Három büntetőt is láthattak a szurkolók a ZTE és a Kisvárda összecsapásán, amelyet végül a vendégek nyertek 3-1-re.
Szerző: Budai László 2022. augusztus 21., vasárnap 19:45

I. félidő

Már a 3. percben veszélyeztetett a vendégcsapat: szép támadás végén Camaj készítette le a labdát, Karabeljov lőtt 8 méterről, de a lapos, gyenge kísérletet fogta Demjén. Pár percre rá Leoni ívelt át balról a jobb oldalra, Asani egyből fejelt a léc alá, de a zalai kapus visszaért, és bravúrral kitolta a labdát.

A ZTE két, kaput jócskán elkerülő átlövés után Tajti révén próbálkozott a 22. percben szabadrúgásból, de néhány centivel célt tévesztett. A Várda pedig Camaj kiszorított szögből leadott lövésével szerezhetett volna gólt, de Demjén ismét a helyén volt.

A 27. percben Kravchenko kezezése miatt 11-eshez jutott a ZTE, amelyet Tajti lőtt magabiztosan a jobb felsőbe (1-0).

A középkezdés után a Várda is kiharcolt egy büntetőt, miután Sankovic buktatta Leonit, ezt a 11-est Camaj lőtte a kapu közepébe (1-1).

A 37. percben Huszti szerezhetett volna újabb hazai gólt, Tajti beadása után mellel tette közelről kapura a labdát, de a bal oldali kapufa megmentette Hindrichet. Az utolsó percben pedig Németh D. jobbról leadott, rövid felé tartó lövését ütötte ki a vendégkapus.

II. félidő

Az első nagyobb helyzetből gól is lett: az 57. percben Asani lekészítése után Melnyk lőtt 14 méterről a kapu bal oldalába (1-2).

A másik oldalon Meshack 20 méteres, bal lábas lövését védte könnyedén Hindrich, majd a 67. percben is egyenlíthetett volna a hazai együttes: Tajti beívelt szabadrúgása után Lesjak lőtt fordulásból, Hindrich nagyot fogott.

A 87. percben ismét egy 11-est láthattunk, Safronov kezezése miatt kapott büntetőt a Várda, és bár Melnyk lövését Demjén ki tudta ütni, a sértett a kipattanót már a kapuba helyezte (1-3).

NB I, 4. forduló

Zalaegerszeg-Kisvárda 1-3 (Tajti 27. - 11-esből, ill. Camaj 29. - 11-esből, Melnyk 57., 87.)

Zalaegerszeg: Demjén - Huszti, Safronov, Kálnoki Kis, Bedi - Meshack, Sankovic, Tajti, Májer (Manzinga, 65.) - Szalay (Ikoba, 65.), Németh D. (Lesjak, 65.) (cserék: Gyurján, Lesjak, Manzinga, Ikoba, Kovács B., Csóka, Kryvotsiuk, Klausz)

Kisvárda: Hindrich - Hej, Kravcsenko, Kovacic, Leoni - Karabeljov, Melnyk - Asani, Makowski, Camaj - Mesanovic. (cserék: Odyntsov, Vida, Lucas, Navrátil, Széles, Ilievski, Biró, Peteleu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz