Kisvárda, 2022. október 8. Hidi Patrik (b), a Vasas játékosa és a kisvárdai Széles Imre Antal (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott Kisvárda Master Good-Vasas FC mérkõzésen a kisvárdai Várkerti Stadionban 2022. október 8-án. MTI/Balázs Attila

NB I: A Kisvárda edzőcsere helyett hazai győzelemmel mászott ki a gödörből

Három vereség és a szakmai stáb felajánlott lemondása után a Kisvárda a Vasas ellen szerzett újra három pontot az NB I-ben.
Budai László 2022. október 8., szombat 18:48
Kisvárda, 2022. október 8. Hidi Patrik (b), a Vasas játékosa és a kisvárdai Széles Imre Antal (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott Kisvárda Master Good-Vasas FC mérkõzésen a kisvárdai Várkerti Stadionban 2022. október 8-án. MTI/Balázs Attila
Három vereség és a szakmai stáb felajánlott lemondása után a Kisvárda a Vasas ellen szerzett újra három pontot az NB I-ben.
Szerző: Budai László 2022. október 8., szombat 18:48

I. félidő

Egy veszélyesen középre tekeredő szögleten kívül semmi sem történt a Kisvárda-Vasas mérkőzés első 15 percében. A találkozó mindkét együttesnek különösen fontos volt, hiszen a hazaiak három vereség után készültek az összecsapásra, az angyalföldiek pedig első győzelmükért harcoltak.

A 16. percben aztán, a semmiből gólt szerzett a hazai csapat: Asani szabadrúgása levágódott a sorfalról, Széles szorongatott helyzetben próbált lőni, a labdával Baráth állkapcsát találta el, ahonnan a Vasas kapujába pattant a labda - öngól.

A másik oldalon Otigba veszélyeztetett rögtön egy szöglet után, de négyméteres, a földre lefejelt labdája mellé pattant. A 27. percben a Vasas emberhátrányba is került, miután Szivacskit kemény belépője után kiállította a játékvezető.

“Szegény embert az ág is húzza” - ezt most Baráth Botond is megtapasztalta, aki Peteleu jobb oldali beadása után rosszul találta el a labdát, amelyet Makowski zúdított 16-ról a jobb alsóba (2-0). Az eset során megsérülő Baráthot le is kellett cserélnie Kondás Elemérnek, aki a szünetben újabb kettőt változtatott: a szintén megsérült Jovát Dombó váltotta a kapuban, Radót pedig Novothny a támadósorban.

II. félidő

A kapuba álló Dombónak volt is dolga, Melnyik, Asani és Peteleu próbálkozásai után is védenie kellett a 60. percig, és ezt mindig meg is tette. A Vasas emberhátrányban is veszélyeztetett, Hinora lekészítését Vida M. lőtte laposan kapura 16-ról, Hindrich védett.

A 70. percben Mesanovic próbálkozott kétszer is, 20 méteres lövését Dombó védte, majd közelebbről, 14-ről lőtt a kisvárdai játékos, ekkor azonban már rosszul célzott, és fölé bombázott.

Újabb találatot egyik csapat sem szerzett, így maradt a kétgólos hazai előny.

Azok után tehát, hogy a Kisvárda háromszor is vereséget szenvedett, a szakmai stáb pedig felajánlotta lemondását, de Révész Attila nem fogadta el azt, a csapat egy hazai győzelemmel mászott ki a gödörből.

NB I, 10. forduló

Kisvárda-Vasas 2-0 (Baráth 16. - öngól, Makowski 38.) - piros: Szivacski 27. (Vasas)

Kisvárda: Hindrich - Hej, Széles, Peteleu, Leoni - Asani (Vida K., 60.), Melnyik, Karabeljov, Makowski (Lucas, 74.) - Mesanovic (Navrátil, 86.), Ilievski (Camaj, 60.). (cserék: Odyntsov, Vranjanin, Camaj, Vida K., Lucas, Navrátil, Rubus, Czérna)

Vasas: Jova (Dombó, 46.) - Baráth (Ódor, 40.), Otigba, Iyinbor - Szivacski, Hinora, Hidi P. (Hidi M., 60.), Vida M., Silye - Holender (Géresi, 72.), Radó (Novothny, 46.). (Dombó, Litauszki, Géresi, Ihrig-Farkas, Márkvárt, Hidi M., Ódor, Cipf, Deutsch, Novothny, Zimonyi)

Így áll a tabella


Standings provided by Sofascore

Olvastad már?
Rossi rendhagyó ötlete: “Megbeszélem Csányi Sándorral, hogy a sorsolás előtt egy nappal rúgjon ki” 
A magyar válogatott szövetségi kapitánya is elmondta a várakozásait a vasárnapi Eb-sorsolást megelőzően.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
BVSC
Polonkai Attila
Honlapunk úgy tudja, hogy Polonkai Attila a legesélyesebb jelölt az NB II-es BVSC-nél.
Tovább az összes átigazoláshoz