MTK

Stadionavató: Kétszer is felállt az MTK a Sporting ellen

Az Új Hidegkuti Nándor Stadion avatóján az MTK 2-2-es döntetlent ért el a portugál Sporting ellen.
Privacsek András 2016. október 13., csütörtök 19:50
Az Új Hidegkuti Nándor Stadion avatóján az MTK 2-2-es döntetlent ért el a portugál Sporting ellen.
Szerző: Privacsek András 2016. október 13., csütörtök 19:50

A fiatalokkal felálló Sporting kezdte aktívabban az MTK elleni mérkőzést, a 10. percben Pereira éles szögből leadott lövését védte Groppioni.   A 18. percben Gera veszélyeztetett közelről, Jug, a portugálok kapusa nagyot mentett. Az első félidő közepén ziccert hibáztak a vendégek: Guimaraes két lépésről az üres kapu fölé helyezett, majd egy perccel később Gera nagy helyzetben a kapusba lőtt.
A 23. percben megszerezte a vezetést a Sporting: Pereira ment el a szélen, középre adott, Tavares pedig a kapuba helyezett. A 32. percben egy szép összjáték után Torghelle lőtt 8 méterről az oldalhálóba. A 43. percben Ramos a 16-oson belül lerántotta Torghellét, a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Kanta a jobb sarokba gurította.

A második félidő elején a Sporting is kapott egy jogos 11-est, amit Pereira a bal felsőbe vágott. Az 59. percben Ramos csúsztatott alig mellé. A 77. percben a Sporting védői nem tudtak felszabadítani, Poór pedig 10 méterről a jobb felső sarokba lőtt, kialakítva ezzel a végeredményt.

Az MTK ellenfele azért a Sporting volt a stadionavatón, mert a kék-fehérek a portugál csapattal játszottak az 1964-es KEK-döntőben. A finálé első mérkőzése 3-3-as eredményt hozott, a megismételt találkozón a portugálok 1-0-ra nyertek és elhódították a serleget.

MTK – Sporting 2-2 (Kanta 44. – 11-esből, Poór 77., ill. Tavares 23., Pereira 51. – 11-esből)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz