MTK

MTK: Dekázva gyűjthetnek össze 1 milliót a szurkolók a súlyos beteg kisfiúnak - itt a felhívás

Az MTK Budapest felhívást tett közzé, melyben arra kéri a játékosokat és a szurkolókat is, hogy segítsenek "összedekázni" a klub által felajánlott összeget a súlyos betegséggel bajlódó Zsombi gyógyulása érdekében.
Dudás Gábor 2021. január 18., hétfő 10:58
Az MTK Budapest felhívást tett közzé, melyben arra kéri a játékosokat és a szurkolókat is, hogy segítsenek "összedekázni" a klub által felajánlott összeget a súlyos betegséggel bajlódó Zsombi gyógyulása érdekében.
Szerző: Dudás Gábor 2021. január 18., hétfő 10:58

A kicsiket és nagyokat, fiúkat és lányokat is megcélzó felhívásból kiderül, hogy az MTK Budapest minden egyes dekázás után 50 forinttal támogatja Zsombi gyógyulását egymillió forint erejéig.

"Aki szeretne hozzájárulni a gyógyuláshoz, kapja elő a labdáját, és a dekázásokról készített videókat 2021. január 18. és január 31. között ossza meg velünk és a közösségi médiában, hiszen célunk, hogy a kezdeményezés és Zsombi ügye minél nagyobb nyilvánosságot kapjon, és így a klubunk által felkínált 1 millió forintnál jóval nagyobb összeg gyűljön össze. Célunk a kisfiú segítése, a részére indított gyűjtés népszerűsítése, és ehhez futballklubként egy kis labdás segítséget is bevetnénk" - írja a kék-fehér klub hivatalos honlapja.

A videók feltölthetők a Facebookra, az Instagramra vagy a Youtube-ra a leírásban szereplő módon - a részletek itt!

A cél az, hogy január végéig 20 ezer dekázásról érkezzen be videó a klubhoz, hiszen így gyorsan össze lehetne gyűjteni a felajánlásra szánt 1 millió forintot.

Az alig több mint 1 éves Zsombi kamrai sövényhiánnyal született, öt hónaposan megműtötték a szívét, de csak ezt követően derült ki, hogy a diagnózis az SMA, a kisfiú a gerincvelői izomsorvadás I-es típusában szenved. Zsombi családja a nyilvánossághoz fordult, hogy összegyűjthessék a kisfiú kezeléséhez szükséges összeget. Ő a negyedik magyar kisfiú, akinek a világ legdrágább gyógyszerére, a 700 millió forintba kerülő Zolgensmára gyűjtenek.

A gyűjtés egyre jobban halad, hiszen már több mint 485 millió forint jött össze, ehhez szeretne az MTK Budapest is hozzájárulni 1 millió forinttal és a "dekázók" segítségével.

Aki ezen felül vagy más módon szeretne segíteni Zsombinak és a családjának, így teheti meg:

Szép jövőért Zsombornak Alapítvány

Számlaszám: 11734152-21916838

IBAN: HU97 1173 4152 2191 6838 0000 0000

SWIFT kód: OTPVHUHB

PAYPAL: www.paypal.me/helpzsombor

Címkék: #magyar foci #NB I #MTK
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz