MTK

Az NB I-ből akar visszavonulni a magyar foci leghűségesebb játékosa

Az NB II-ben listavezető MTK Budapest csapatkapitánya, Kanta József még egy szezonnyi erőt érez magában, és szeretné, ha majd az NB I-ből vonulhatna vissza. Mivel a kék-fehérek a biztos feljutást jelentő helyet foglalják el jelenleg, Kanta terve a küszöbön áll.
Dudás Gábor 2020. április 30., csütörtök 9:50
Az NB II-ben listavezető MTK Budapest csapatkapitánya, Kanta József még egy szezonnyi erőt érez magában, és szeretné, ha majd az NB I-ből vonulhatna vissza. Mivel a kék-fehérek a biztos feljutást jelentő helyet foglalják el jelenleg, Kanta terve a küszöbön áll.
Szerző: Dudás Gábor 2020. április 30., csütörtök 9:50

A 36 éves Kanta József immáron - kis bodajki kitérőt leszámítva - 1998 óta, azaz 22 éve áll az MTK Budapest alkalmazásában, ezzel ő a magyar profi labdarúgás jelenlegi mezőnyének kimagaslóan "leghűségesebb" játékosa.

A korábbi magyar válogatott középpályás a kék-fehérek mostani idényében szinte kivétel nélkül csereként játszott 11 mérkőzést, jegyzett két gólt és továbbra is fontos tagja a keretnek, még ha már nem is kezdőként. Kanta szeretné még tudását, tapasztalatát a következő szezonban is csapata rendelkezésére állítani, reményei szerint már az élvonalban - derült ki az M4 Sportnak adott nyilatkozatából.

- Nem vagyok már fiatal labdarúgó, s elfogadtam, hogy a fiatal, tehetséges csapatunkban játszóké a jövő, de úgy látom, sokat tudok segíteni a csapatnak, ha csereként beállok. Még mindig az együttes fontos tagjának érzem magam. Ellenkező esetben nem lenne értelme a focinak. Amíg tudok segíteni, jól érzem magam a pályán.

A szerződésem június 30-án lejár s voltak már az MTK-val beszélgetéseink a folytatásról, a klub nyitott rá, valamint én is úgy vagyok vele, hogy még egy évet nagyon szívesen játszanék. Úgy érzem, hogy egy szezon erejéig akár az élvonalban is segítségére tudnék lenni a csapatnak és szeretném, ha az NB I-ből vonulhatnék vissza.

A héten az MTK Budapestnél is újraindult a futballélet, a játékosok hosszú idő után először edzhettek együtt.

- Tényleg olyan volt ez 6-7 fős kiscsoportos edzés, mint amikor egy gyerek beszabadul a vidámparkba, mert 4-5 hete labdát nem igazán láttunk. Jó volt a sima futás és erőnléti gyakorlatok után végre futballedzést végezni a füvön. Testi kontaktus nincs, a labdás gyakorlatokat végeztünk, minden csoport másfél órás foglalkozáson vett részt. A héten ilyenből kettő lesz, majd pénteken vagy szombaton egy egyéni tréning következik. Otthonra kaptunk edzésprogramot, amit mindenki lelkiismeretesen elvégzett, de mivel vannak céljaink, ezért sokat beszélgettünk, hogy mindenki tartsa fent a motivációját, mert arra számítunk, hogy hamarosan folytatódik a bajnokság - tette hozzá a rutinos futballista, aki kipróbálná magát edzőként is.

- Vannak edzői ambícióim és a papírjaim is megvannak (A-licenc) hozzá. Úgy érzem, hogy a képességeim is adottak a szakmához, a motivációról nem is beszélve, hiszen jó lenne visszaadni valamit abból, amit a futballtól kaptam.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Honvéd
Itt a második nyári igazolás
Medgyes Zoltán lett a kispestiek második nyári igazolása.
Újpest
Csoboth Kevin
Az Újpestről távozó szakember, Mészöly Géza szerint ezzel a góllal pedig még inkább emelkedett Csoboth Kevin ázsiója, akinek már a Skócia elleni meccs előtt is volt kérője.
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
Tovább az összes átigazoláshoz