MTK

Az MTK csapatkapitánya: "Kötelességem volt maradni, amúgy sem tudom más magyar klubban elképzelni magam"

Kanta József szerint a mai futball teljesen elüzletiesedett, de neki soha nem az volt a fontos, hogy hol, mennyit kereshetett. A nehézségekről, a hűségről és a célokról is beszélt.
Budai László 2018. január 19., péntek 16:19
Kanta József szerint a mai futball teljesen elüzletiesedett, de neki soha nem az volt a fontos, hogy hol, mennyit kereshetett. A nehézségekről, a hűségről és a célokról is beszélt.
Szerző: Budai László 2018. január 19., péntek 16:19

14 éves korától kezdve, azaz húsz esztendeje az MTK labdarúgója Kanta József, aki azért küzd a csapatával, hogy jövőre ismét megszokott helyén, az élvonalban játszhasson a kék-fehér csapat. A nemrég szerződést hosszabbított csapatkapitány a két évtized nehézségeiről, a klubhűségről, az anyagiakról és céljairól is beszélt a Digi Sport Reggeli Start műsorában.

A kiesésről

- Amikor lefújták Pakson a tavalyi utolsó meccset, és eldőlt, hogy kiestünk… Azt minden futballista nehezen élné meg. 14 éves korom óta vagyok az MTK-család tagja, engem talán még jobban érintett, nagyon megviselt. De új edző érkezett, az egész csapat megbeszélte egymással, hogy nem foglalkozunk a múlttal: az MTK-t vissza kell juttatni az őt megérdemlő helyre - mondta Kanta a Digi Sportnak.

Tavaly nyári maradásáról

- Nem voltak ilyen gondolataim, hogy a kiesés után eligazoljak.

Csapatkapitányként én is benne voltam nagy részt a kiesésben. Úgy éreztem, tudok segíteni bőven a klubnak, hogy visszajussunk. Kötelességemnek is éreztem, és sose tagadtam, hogy más magyar klubban nem tudom elképzelni magam.

Az idei bajnokságról

- Van akkora előnyünk, hogy talán ki lehet jelenteni: jövőre az NB I-re készülhetünk. De a meccseket azért le kell játszani, és bajnokként szeretnénk feljutni. Ha pedig eljön az idő, hogy vissza kell vonulni, azt nem az NB II-ből szeretném megtenni. Csalódott lennék, ha nem bajnokként jutnánk fel, hiszen jelenleg öt pontra vagyunk a második Kisvárdától, 15-re a harmadik helyezettől. Van egy erős keretünk, stabil a háttér, azaz mindenünk megvan ahhoz, hogy megnyerjük az NB II-t.

Mikor volt a legközelebb a távozáshoz?

Amikor 2008-ban megnyertük a bajnokságot, és az év játékosának is megválasztottak, akkor éreztem, hogy vágyom egy előrelépésre. De nem jött össze egy keresztszalag-sérülés miatt. Aztán a korábbi kiesés után volt pár hét, ami gondolkodással telt, hogy mi lenne a megfelelő lépés. De akkor is jól döntöttem, hogy maradtam, mert egyből feljutottunk, és több szép sikeres évünk volt.

A klubikonok hiányáról

- A futball elüzletiesedett, kezd kiveszni a klubhűség, de ez személyiségfüggő is. Egy olyan játékos, aki váltani szeretne, az egyből tud a mai világban. Több pénzt akarnak keresni a futballisták. Én ennek a rovására írom. Olyan pénzek mozognak, hogy mindenki szeretné megalapozni a futball utáni életét. Ehhez kell néha váltás is.

De én nem éreztem ennek a jelentőségét az életemben. Nekem nem pénzkérdés volt az MTK-ban futballozni. Ha az számított volna, biztos máshol lennék. De így sem panaszkodom.

A Magyar Kupáról

- Évek óta óriási álmom a Magyar Kupa-győzelem. Egyszer félig a kezemben volt, amikor NB II-es csapatként a döntőbe jutottunk, és a 88. percben még vezettünk a Debrecen ellen, de aztán egyenlítettek, majd 11-esekkel kikaptunk. Most elég erősek vagyunk, hogy odakerüljünk a tűz közelébe. Főleg úgy, hogy a Ferencváros és a Videoton kiesett, és valljuk be, nekik kiemelkedő lehetőségeik és keretük vannak. Őket nehéz lett volna megfogni, de a többi NB I-es, NB II-es klubbal versenyben lehetünk a végső diadalért is.

A TELJES BESZÉLGETÉS ITT - KATTINTS!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz