U17-es világbajnok csatárt igazolt a Fehérvár - hivatalos

A MOL Fehérvár FC a Haladástól igazolt 20 éves nigériai támadót, akinek elmondása szerint nem volt nehéz döntést hoznia.
Csakfoci Admin 2019. július 6., szombat 9:33
A MOL Fehérvár FC a Haladástól igazolt 20 éves nigériai támadót, akinek elmondása szerint nem volt nehéz döntést hoznia.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. július 6., szombat 9:33

Ahogy a csakfoci.hu már június végén előrevetítette, a MOL Fehérvár FC leigazolta a Haladás 20 éves nigériai támadóját, Funsho Bamgboyét - az átigazolást szombat reggel hivatalosan is bejelentette a fehérvári klub.

Az 1999-es születésű játékos 2017 januárja óta erősítette a szombathelyieket, a mögöttünk hagyott idényben 14 bajnokin kezdőként, 17-en pedig csereként lépett pályára, ezeken négy gólt szerzett. 2015-ben tagja volt a világbajnok U17-es nigériai válogatottnak, a Mali elleni döntőben éppen ő állította be a 2-0-s végeredményt.

- Nagy lehetőségnek élem meg azt, hogy csatlakozhattam a Vidihez, hiszen az ország egyik legjobb csapatáról van szó! - mondta a molfehervarfc.hu-nak Bamgboye. - Szeretnék bajnoki címet ünnepelni majd itt, valamint vonzó volt számomra az is, hogy akár Európában is megmutathatom magam.

A szurkolóknak csak annyit tudok üzenni, hogy mindig minden tőlem telhetőt megteszek majd azért, hogy sikeres legyen a csapat! Mivel jó ideje Magyarországon játszom már, ezért természetesen ismertem a klubot, nem volt nehéz amellett döntenem, hogy ide igazolok.

- Funsho egészen fiatalon jött hazánkba focizni, és már akkor, az utánpótlásban felhívta magára a figyelmet sebességével és gólratörő játékával - fogalmazott Kovács Zoltán, a Fehérvár sportigazgatója. - Azóta már a felnőtt futballban is megmutatta képességeit, tette mindezt egy nehéz helyzetben lévő csapatnál.

Biztos vagyok benne, hogy ezek a tulajdonságai még tovább fejlődnek majd a szakmai stábunk útmutatása mellett, hiszen még mindig csak 20 esztendős. A nagy versenyhelyzet is biztosan jó hatással lesz majd a fejlődésére.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz