Fotó: paksifc.hu

NB I: A hajrában bukott két pontot a Vidi az "élet-halál" meccsen

Már-már úgy tűnt, hogy nagy nehezen begyűjti a három pontot a Fehérvár, de a 92. percben érkezett Szélpál és egyenlíteni tudott.
Nyikes Zoltán 2022. október 22., szombat 18:24
Fotó: paksifc.hu
Már-már úgy tűnt, hogy nagy nehezen begyűjti a három pontot a Fehérvár, de a 92. percben érkezett Szélpál és egyenlíteni tudott.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 22., szombat 18:24

A Huszti Szabolcs-Toldi Gábor edzőpáros a bajnokságban a Paks ellen debütált a MOL Fehérvár FC kispadján az NB I 12. fordulójának szombati játéknapján. A találkozó előtt Huszti azt nyilatkozta, hogy "nem szeretnék túl nagy nyomást helyezni senkire, de élet-halál harc vár ránk szombaton" - így indulhatott neki a meccsnek a Vidi.

1. félidő

Aktívabban kezdte a találkozót a tolnai együttes, több szabadrúgást és szögletet is elvégezhetett, utóbbiból alakult ki az első veszélyesebb lehetőség is, amikor Szélpál fejesét kellett hatástalanítania Kovácsnak. A 23. percben a Vidi szerezhetett volna vezetést, ekkor Lednev szöglete után Kodro csúsztatott a hosszúra, ahol érkezett Funsho, de nagy helyzetben nem találta el jól a labdát néhány méterre a kaputól.

A félidő előtt kevéssel Szabó Bálint kínálta meg újabb lövéssel Kovácsot, ám ez sem okozott gondot a Vidi kapusának, majd még ebben a játékrészben előnyhöz jutott a hazai csapat: egy hosszú bedobás után Fiola passzolt középre a 16-oson belülről, a baloldalról, középen Funsho két védő mellett kapura fordult és hat méterről a bal alsóba lőtt, 1-0.

2. félidő

A fordulás után kevéssel Stopira maradt le centikkel Lednev középre íveléséről a kapuelőtérben, majd az 57. percben Heister szabálytalansága miatt 11-est ítélt Karakó játékvezető, ám néhány másodperccel később már kifelé következhetett szabadrúgás, mert a büntető előtt nem sokkal az asszisztens úgy látta, hogy Bőle kézzel ért a labdához.

A mezőnyben nagy harc folyt, de a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben, a paksi kapusnak szinte nem is igazán akadt dolga a második játékrészben. A Paks többet birtokolta a labdát, de a támadóharmadban a vendégek játékában is sok pontatlanság csúszott.

A 73. minutumban Waltner Róbert vezetőedző hármascserével igyekezett felpörgetni együttesét, nem sokkal később éppen az egyik friss játékos, Hahn János próbálkozott kapáslövéssel 13 méterről, de elméretezte. A 83. percben ismét Szélpál volt veszélyes fejjel, ez már közelebb járt a gólhoz, mint Hahn próbálkozása, de fölé ment.

A 92. percben aztán a paksi erőfeszítések góllá értek: egy szöglet után Varga fejelt hét méterről, majd a kapu előtt még Szélpál is beleért, így jutott a labda a jobb sarokba 1-1. A végig nagyot küzdő Paks megérdemelten szerzett egy pontot, a Vidi pedig nem tudta megnyerni az "élet-halál" meccset.

NB I, 12. forduló

MOL Fehérvár FC–Paksi FC 1-1 (Funsho 44., ill. Szélpál 92.)

Vidi: Kovács D. - Nego, Fiola, Stopira, Larsen (Bese, 46.), Heister - Schön, Houri, Lednev (Pokorny, 88.), Funsho (Bumba, 83.) - Kodro.

Paks: Nagy G. - Osváth, Kádár, Szélpál, Szabó J. (Debreceni, 73.) - Papp, Balogh (Hahn, 73.), Szabó B. (Sajbán, 52.) - Haraszti (Gyurkits, 73.), Varga B., Bőle (Volter, 88.).

Olvastad már?
Moniz a rasszizmus miatti levonulásról: "Szégyen, ami itt történt. Gratulálok a Honvéd-szurkolóknak!" – Courts nem hallott semmit
A ZTE holland vezetőedzője szerint az ilyen megnyilvánulásokkal mindenki csak veszít. Courts a meccs közben nem hallotta a huhogást, de a támogatásáról biztosította kollégáját.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz