Fotó: molfehervarfc.hu

Juhász könnyes szemmel távozott a Viditől: "A kieséstől nem féltem a klubot"

Juhász Roland szíve inkább a sportvezetői vonal felé húz, reméli, hogy a jövőben lesz lehetősége dolgozni ebben a pozícióban.
Nyikes Zoltán 2022. március 9., szerda 11:47
Fotó: molfehervarfc.hu
Juhász Roland szíve inkább a sportvezetői vonal felé húz, reméli, hogy a jövőben lesz lehetősége dolgozni ebben a pozícióban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. március 9., szerda 11:47

– Furcsa érzés a szabad hétvége, nem szoktam hozzá korábban – kezdte Juhász Roland az M4 Sporthíradójában. – Valószínűleg a családom örül ennek legjobban, hiszen több időt tölthetünk együtt. Próbálom értékelni az elmúlt időszakot, de természetesen pihenésre is jó és a fejem is tisztább.

A MOL Fehérvár egykori játékosát, majd pályaedzőjét február 16-án menesztették a klubtól, mint elmondta, nem volt érzelemmentes a búcsú.

– Kilenc év után egy munkahelyet elhagyni nehéz, nagyon sok emlék kavargott bennem.

Őszintén bevallom, könnyes szemmel távoztam, amikor kisétáltam a stadionból

– mesélte Juhász Roland. – De az élet ilyen, megy tovább. Azon vagyok, hogy eldöntsem, milyen irányba akarok tovább menni, mit szeretnék a későbbiekben. Azóta nem voltam Fehérváron, de majd visszatérek, a város, a klub a szívem csücske, nagyon jól megtaláltam itt a számításaimat. Az edzőként végzett tíz hónapra is pozitívan tekintek vissza. Egyelőre várom az új lehetőségeket, az új kapukat. Levonom a következtetéseket, utólag jóval könnyebb a tanulságokat is kiemelni az edzői időszakból. Az eredmények minősítik az edzőt, de azt kevesen látták, hogy a háttérben milyen munka folyt és mennyit lehetett tanulni. Voltak hullámvölgyek az eredményesség tekintetében, de én próbálok mindig pozitívan hozzáállni.

Az egykori védő azt is elmondta, miben volt más a fehérvári csapat pályaedzőjeként, mint játékosaként.

– Elég önkritikus vagyok magammal szemben, a meccsek után azonnal azon gondolkodtam, mit csináltunk rosszul, mit lehet javítani a játékosokkal kapcsolatban. Abszolút pozitívan tekintek vissza a saját fejlődésem szempontjából, nyilván az eredményesség nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna – hangsúlyozta Juhász.

– Érzelgős játékos voltam, ezt pályaedzőként vissza kellett tartanom és ez nehéz is volt. Itt nemcsak magamra kellett figyelnem, hanem az egész keretre.

Játékosként, pláne csapatkapitányként hangoztathattam a véleményemet, itt érdemes volt kicsit lehiggadni, mindent kétszer meggondolni.

A MOL Fehérvár jelenleg a hatodik helyen áll, négy pontra a kiesést jelentő 11. pozíciótól, Juhász azonban nem aggódik az NB II miatt.

– A kieséstől nem féltem a klubot, tudom, milyen minőséget képvisel a csapat, de talán jelen helyzetben nem is a minőség a fontos. Talán nem az fogja eldönteni a következő meccseket, hanem, hogy mennyire akarják a sikert a játékosok. Még több futballistától várom, hogy a csapat élére álljon, s kihúzza ebből a gödörből a Fehérvárt.

Juhász Roland most pihen, s levonja a megfelelő konzekvenciákat, de közben már a jövőjére is koncentrál.

– Most a szívem inkább a sportvezetői vonal felé húz, van egy kis egyesületünk, ahol ezt kicsiben tudjuk gyakorolni. Szeretem, ha van rajtam nyomás játékosként. Nyilván edzőként, pályaedzőként is van, de egy vezetői szerepet betölteni és a mindennapi nyomással a klubot irányítani mindenképpen megtisztelő – mesélte az M4 Sport stúdiójában. – Remélem, erre később lesz lehetőségem nagyban is, de egyelőre még számomra sem tiszta, mit hoz majd a jövő.

Olvastad már?
A Fradi-meccsen történtek miatt büntette az MLSZ a Honvédot - egy NB II-es csapat sem úszta meg
A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága a keddi ülésén az alábbi határozatokat hozta. A bizottság a Békéscsabát az Újpest elleni hazai mérkőzésén a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért (megbotránkoztató, obszcén kifej...
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Pál
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Tovább az összes átigazoláshoz