Fehérvár: "Nem hiszem, hogy kitöltöm a szerződésem" – az alapembernek nem elég a második hely

A MOL Fehérvár FC bosnyák válogatott támadója, Armin Hodzic jól érzi magát klubjánál, de azt nem hiszi, hogy két és fél év múlva is itt lesz majd.
Csakfoci Admin 2020. január 23., csütörtök 15:41
A MOL Fehérvár FC bosnyák válogatott támadója, Armin Hodzic jól érzi magát klubjánál, de azt nem hiszi, hogy két és fél év múlva is itt lesz majd.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. január 23., csütörtök 15:41

Armin Hodzic 2018 nyarán igazolt a MOL Fehérvár FC-hez, és az elmúlt fél évben vált igazán a fehérváriak egyik kulcsemberévé, korábban, a 2018/19-es idényben pedig Magyar Kupa-sikert ünnepelhetett a csapattal. Az NB I-ben összesen 56 tétmérkőzésen játszott, 15 gólt szerzett és 6 gólpasszt jegyzett a fehérváriak színeiben, amely 16 forduló elteltével négy ponttal lemaradva, 32 ponttal úgy áll a második helyen a bajnokságban, hogy a legnagyobb riválisuk, a Ferencváros egy meccsel kevesebbet játszott.

A 25 éves támadó a fehérváriak céljairól, a magyar bajnokságról,  és a hajdani klubjairól nyilatkozott a bosnyák reprezentacija.ba-nak.

- Nem vagyok elégedett a második helyezésünkkel. Az utolsó félszezonban volt olyan periódusunk, amikor az élen álltunk, és meglehetősen sok gólt szereztünk. Azonban jött egy törés, amit nem tudok megmagyarázni.

Mostantól az a legfontosabb dolog, hogy jó formában kerüljünk. Célunk, hogy megnyerjük a Magyar Kupát és a bajnokságot. Ambiciózusak vagyunk és szerintem ezeket a célokat el is érhetjük. A lemaradásunk természetesen nem nagy, igaz, egy mérkőzéssel többet játszottunk. A futballban bármikor bármi megtörténhet, a magyar bajnokság pedig valóban kiszámíthatatlan.

A MOL Fehérvár FC épp a Magyar Kupa-nyolcaddöntős ellenfele, az Újpest ellen szenvedte el az első vereségét a bajnokságban. A  fehérváriakat fűti a visszavágás, melyről hasonlóképpen vélekedik Hodzic.

- Az Újpest egy nagyon erős csapat, amely otthon 2-0-ra legyőzött minket a bajnokságban. Nehéz lesz, de így van még egy indítékunk arra, hogy visszavágjunk nekik. Meg vagyok győződve arról, hogy továbbjutunk a Magyar Kupában.

Hodzic, aki lapértesülések szerint bokasérülés miatt hagyta ki a Fehérvár utolsó két bajnokiját ősszel - jövőjét firtató kérdésre is felelt.

- Meglátjuk, mi történik majd. Jól érzem magam Fehérváron  és elégedett vagyok a helyzetemmel. A szerződésem még két és fél évig érvényes. Vannak céljaim, szeretnék feljebb lépni a karrieremben, így azt nem hiszem, hogy kitöltöm a szerződésembe foglalt éveket.

Hodzic bosnyák bajnoknak mondhatja magát a Zeljeznicarral, emellett a Dinamo Zagrebbel háromszor megnyerte a horvát pontvadászatot, ugyanennyiszer pedig a kupát is elhódította. Kérdésre válaszolva pedig összehasonlította a két bajnokságot a magyarral.

- Nehéz összehasonlítani őket. A Dinamóban is játszottam pályafutásom során, amely a Balkán legjobb klubja. Az ott működő rendszer eltérő, mint ami Magyarországon van. A bosnyákokkal bajnoki címet ünnepelhettem, összességében így számomra nehezebb dolog játszani Magyarországon. Nem mondhatom, hogy minden csapat azonos kvalitású, de valójában a bajnokság kiszámíthatatlan, hiszen bárki megverhet bárkit.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Németh András
A német másodosztályú bajnokság feljutó helyén álló Hamburghoz szerződőtt az egyszeres magyar válogatott támadó, Németh András.
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Tovább az összes átigazoláshoz