EKL: Hatalmas bravúr, a Köln legyőzésével előnyből várja a visszavágót a Vidi

Budu Zivzivadze és Dárdai Palkó parádézott, a Fehérvár pedig hátrányból fordítva győzte le a német elsőosztályú Köln együttesét.
Póczik Dávid 2022. augusztus 18., csütörtök 22:55
Budu Zivzivadze és Dárdai Palkó parádézott, a Fehérvár pedig hátrányból fordítva győzte le a német elsőosztályú Köln együttesét.
Szerző: Póczik Dávid 2022. augusztus 18., csütörtök 22:55

I. félidő

Dietz kapott egy kiugratást majd megtolta a labdát Shabanov mellett, végül 11 méterről - Kovács alatt - a kapuba passzolta a labdát, 1-0.

A 20. percben Dárdai elvitte a labdát Chabot mellett, aki - utolsó emberként - szabálytalankodott 17-18 méterre a kaputól. A játékvezető felmutatta a hazaiak játékosának a piros lapot.

A 32. percben Nego jobboldal beadását Zivzivadze öt méterről - a felső kapufa segítségével - fejelte a kölni kapuba. 1-1.

A 40. percben Zivzivadze passza után Dárdai ballal, irgalmatlan erővel kilőtte a jobb felső sarkot, a tizenhatoson belülről. Még az első félidőben fordított a Vidi, így 2-1-re vezetett a félidőben.

II. félidő

A második félidő első helyzete a hazaiak előtt adódott. Hector csúsztatott kapu fölé egy szögletet, ami az ötös előterébe érkezett.

A 70. percben Maina próbálkozása után óriásit védett Kovács Dániel. A találkozó további részében főleg a német csapat dominált, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni, így a Vidi megőrizte 2-1-s előnyét.

Európa Konferencia Liga-playoff, 1. mérkőzés

1. FC Köln-MOL Fehérvár FC 1-2 (Dietz 14., ill. Zivzivadze 32., Dárdai 40.)

Köln: Schwabe - Schmitz, Hübers, Chabot, Pedersen (Kilian, a szünetben) – Szkiri, Hector – Thielmann (Maina 61.), Ljubicic, Kainz – Dietz

(cserék: Horn, Adamyan, Duda, Ehizibue, Huseinbasic, Kilian, Lemperle, Maina, Martel, Olessen, Schindler, Tigges)

Fehérvár: Kovács - Nego, Larsen, Stopira, Shabanov, Hangya - Funsho, Fiola, Pinto, Dárdai (Heister 81.) - Zivzivadze

(cserék: Rockov, Pokorny, Kodro, Lüftner, Kojnok, Heister, Lednev, Bumba)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Csak Marquinhos kell Stankovicnak
Hiába ajánlották fel a Szpartak Moszkvának Belgiumból a 9 millió eurós szélsőt, Dejan Stankovicnak a ferencvárosi Marquinhos kell.
Újpest
600 milliós csatár a küszöbön
Horvát sajtóhírek szerint közelebb került kiszemeltjéhez az Újpest, amely kivásárolná a Dinamo Zagreb játékosát. 
Ajka
Bobál Gergely
Bobál Gergellyel erősítette meg keretét az Ajka, aki 2 éves szerződést írt alá. A 28 éves csatár 136 NB II-es mérkőzésen lépett eddig pályára, melyeken 54 alkalommal volt eredményes.
Tovább az összes átigazoláshoz