Fotó: molfehervarfc.hu

Boris: "A kiállítást egy kicsit a játékunk is provokálta", a Köln edzője: "Felborult minden, amit terveztünk" - így értékelték az EKL-playoffot

Így értékelte Michael Boris, valamint Steffen Baumgart a csütörtöki, Köln-MOL Fehérvár EKL-playoff odavágót (1-2).
Budai László 2022. augusztus 19., péntek 8:03
Fotó: molfehervarfc.hu
Így értékelte Michael Boris, valamint Steffen Baumgart a csütörtöki, Köln-MOL Fehérvár EKL-playoff odavágót (1-2).
Szerző: Budai László 2022. augusztus 19., péntek 8:03

Michael Boris (MOL Fehérvár):

Erősen kezdett a hazai csapat, de úgy láttam, hogy nem tudta pontosan, hogy a letámadással melyik csapatrészünket célozza meg. A piros lap után pedig egyértelműen megváltozott a játék képe. A kiállítást egy kicsit a játékunk is provokálta, mert láttuk, hogy három a kettő ellen védekezik a Köln, erre alapoztunk, és egy szituációnál ez be is jött.

- Ezt követően megmutattuk, hogy mi is tudunk focizni. Az természetesen tiszteletet érdemel, hogy a hazaiak emberhátrányban is visszajöttek a meccsbe és folyamatosan támadtak, a stadionban is fantasztikus volt a hangulat, amely a csapat irányítását is megnehezítette az oldalvonal mellett. Mivel teljes erővel támadtak, nem látszódott az emberelőny a játék képén, erre igyekeztünk is reagálni mérkőzés közben mi is, például Dárdai Palkó is oldalt váltott. A mai siker nem Michael Borisról szól, hanem a Vidiről és Székesfehérvárról - még akkor is, ha én a közelből származom. A célunk minimum egy döntetlen volt, de sikerült nyernünk, nincs azonban vége a párharcnak van még kilencven perc hátra. Az biztos, hogy minden energiánkra szükség lesz a jövő héten, de van időnk a regenerációra, ugyanúgy fel fogunk majd készülni a visszavágóra, ahogyan a mai meccsre is tettük. Arról, hogy bennem hogyan játszódott le ez a párharc, majd bővebben beszélek a visszavágó után.

Steffen Baumgart (1. FC Köln):

- Gratulálok az ellenfelünknek a győzelemhez, mi természetesen nem ezzel az eredménnyel számoltunk. A 20. percig kiválóan ment minden, de a piros lap után felborult minden, amit terveztünk.

Nem dolgoztunk ki annyi helyzetet, amennyit szerettünk volna, hiszen ellenfelünk jól védekezett. Nehéz lesz a visszavágó, ez világos, de nyerni megyünk Magyarországra. Tudtuk előre, hogy jól védekezik a Fehérvár, ezt most mi is megtapasztalhattuk, de ki kell találnunk erre a megoldást a visszavágóig. Felemeljük a fejünket, és rálépünk a gázpedálra. Azzal a céllal utazunk Fehérvárra, hogy kijavítjuk a mai eredményt!

Olvastad már?
A Shamrock edzője a 4-0-s vereség után: “Az AC Milanhoz lehet hasonlítani a Fradit”
Így értékelte csapata vereségét a Shamrock Rovers menedzsere, Stephen Bradley.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Csak Marquinhos kell Stankovicnak
Hiába ajánlották fel a Szpartak Moszkvának Belgiumból a 9 millió eurós szélsőt, Dejan Stankovicnak a ferencvárosi Marquinhos kell.
Újpest
600 milliós csatár a küszöbön
Horvát sajtóhírek szerint közelebb került kiszemeltjéhez az Újpest, amely kivásárolná a Dinamo Zagreb játékosát. 
Ajka
Bobál Gergely
Bobál Gergellyel erősítette meg keretét az Ajka, aki 2 éves szerződést írt alá. A 28 éves csatár 136 NB II-es mérkőzésen lépett eddig pályára, melyeken 54 alkalommal volt eredményes.
Tovább az összes átigazoláshoz